Trei lumi in care sa traiesti. Lumea Materială, Lumea Magică şi Lumea Miraculoasă.

TREI LUMI ÎN CARE SĂ TRĂIEŞTI Scris de Jal Kae Pe măsură ce trecem de la timpul linear tridimensional la timpul sferic quadridimensional, vom experimenta din ce în ce mai mult acest sens de linii multiple, câteodată suprapunându-se şi câteodată separându-se una de alta. Cele trei lumi la care ne referim mai jos par să reprezinte realităţi în trei dimensiuni, patru dimensiuni şi cinci dimensiuni. TREI LUMI ÎN CARE SĂ TRĂIEŞTI

Am vrea să vă împărtaşim conţinutul convergenţei lumilor paralele în anumite puncte şi că acestea sunt “puncte de conştiinţă”. Astfel este posibil să te muţi dintr-o lume în alta prin schimbarea concentrării conştiinţei. Modelul pe care-l prezentăm detaliază trei anume lumi paralele. Fără îndoială mai sunt şi multe altele, dar pentru ceea ce noi considerăm aplicaţii practice vom explora numai trei din ele. Ne referim la “practic” în sensul că fiecare dintre aceste trei lumi sunt explorate în mod continuu de fiinţe de pe această planetă. Aceste trei lumi sunt Lumea Materială, Lumea Magică şi Lumea Miraculoasă.

LUMEA MATERIALĂ este modul dominant în care activează umanitatea şi alte specii. Motivaţia şi forţele conducătoare în această lume se numesc “instincte”. Majoritatea fiinţelor de pe planetă astăzi îşi bazează acţiunile predominant pe informaţiile pe care le recepţionează de la instinctele lor de supraveţuire, sexuale, ierarhice şi teritoriale. Acţionând după aceste instrucţiuni, ele declară Universului ceea ce „este real“ despre individ. Pentru cea mai mare parte, aceste imagini ale trunchiului realităţii priovin din informaţia care este codată în ADN-ul corpului fizic. Aceste imagini ale realităţii corpului fizic pot să includă aserţiuni şi conştientizări de genul:

1) sunt muritor, 2) am nevoie de un partener, 3) am nevoie de putere personală să-i conduc pe alţii până la o anumită limită, 4) am nevoie să posed anumite lucruri şi să controlez spaţiul.

Corpul mental, de asemenea, generează propriile imagini ale realităţii. Acestea spun lucruri ca:

1) trebuie să înţeleg tot, 2) trebuie să am dreptate, 3) este OK să mint dacă am un motiv suficient de bun, 4) sunt mai bun decât sunt ei, 5) el o să spună asta şi apoi eu o să spun cealaltă……

Din diverse motive, civilizaţia occidentală a ridicat corpul mental la rang de Dumnezeu. Sunt mai multe metode care susţin că prin controlul corpului mental experienţele negative pot fi traversate şi că putem chiar să atingem iluminarea ori nirvana. Raţionalul funcţionează aşa: ” pot să-mi creez realitatea proprie cu gândurile mele. Astfel, dacă elimin gândurile negative şi gândesc numai pozitiv, viaţa mea se va schimba în bine. Aceasta implică ideea ca gândurile negative sunt sursa experienţelor negative ale cuiva şi că, prin muncă, omul trebuie să le eradicheze. Tu devii propria poliţie a gândurilor tale. Şi, întrucât “orice te fascinează obţii în cantităţi mai mari”, dacă eşti fascinat de gândurile tale negative nu faci decât să-ţi atragi şi mai multe asemenea.

În plus mai există un alt aspect de luat în considerare: Universul se deranjează ca să primească imaginea realităţii tale. Strategia “emite numai gânduri pozitive” presupune ca unicul autor al realităţii cuiva este corpul mental, dar nu este. Corpul fizic are propriile vederi şi convingeri despre ceea ce este real, la fel şi corpul emoţional, la fel şi cel spiritual (EU Sunt).

Iată în continuare o poveste simplă ca să ilustreze acest lucru: A fost odată un leu atotputernic pe nume Jonro, care s-a născut într-o mică grădină zoologică. Pe măsura ce creştea, el şi-a făcut o pasiune din a investiga, cât de bine putea, toate aspectele lumii înconjurătoare. Toţi ceilalţi lei de la zoo se născuseră, de asemenea, în captivitate. Cuştile lor erau închise. Într-o zi, un alt leu a fost adăugat grupului, dar el fusese capturat din sălbăticie. Când vorbea despre vastele savane, despre copacii înalţi şi deşi, despre păsările de pe cer şi toate celelalte minuni pe care le ştia, Jonro şi ceilalţi se îndoiau. “Nu există aşa ceva!, exclamau ei. Noi am avut destul timp să investigăm aceasta lume. Ştim precis limitele cuştilor noastre, ce alte feluri de animale mai sunt, de unde venim şi cum ne hranim. Ceea ce ne spui este incredibil! Dovedeşte!“

Fiinţele care explorează Lumea Materială (şi susţin validitatea ei) suferă de iluzia separării de spiritul lor. Aceasta trebuie să fie evident – simţurile fizice nu pot detecta spiritul, care este deasupra formei (astfel, dacă noi nu suntem una cu spiritul nostru, nu putem să fim una cu ceilalti, pentru că “UNUL” estre atributul corpului spiritual). Ei cred că trebuie să lupte şi să se zbată ca să existe, din cauza instinctelor animalice, iar acţiunile lor sunt o serie de strategii care sunt aplicate. Lor le este frică de lipsuri şi condamnare, amândouă acţionând pe fundalul conştientului lor ca panterele înfometate. Ei au nevoie de autorităţi externe care să le spună cum să ajungă la Dumnezeu sau să le furnizeze date despre ceea ce este real. (Astăzi oamenii de ştiinţă sunt preoţi ai “realităţii”). Când ne descoperim pe noi înşine acţionând şi identificându-ne cu oricare din aceste imagini ale realităţii şi adminţând că ele sunt reale, putem afirma cu încredere: “Eu trăiesc într-o Lume Materială”.

Alte experienţe din acest spectru sunt: 1) să fii prins într-un curent de gânduri, 2)să elaborezi strategii sexuale, 3) să repeţi mental ce ai de gând să spui când te confrunţi cu cineva (discurs pe care nu-l termini niciodată când soseşte momentul), 4) să fii sarcastic, 5) să fii respingător, 6) să ataci fizic sau verbal pe cineva, 7) să demonstrezi că ai dreptate (sau că preopinentul greşeşte), 8) să îţi aperi şi revendici spaţiul.

Felul în care ne percepem şi ne definim implică în ce lume trăim. Câteva identităţi care susţin validitatea Lumii Materiale sunt: “Eu sunt………1) un muncitor care lucrează din greu, 2) o persoană deşteaptă, 3) o persoană onestă, 4) un om de afaceri, (sau numele unei profesii), 5) un părinte/ o nevastă/ un copil, 6) un ins grozav/neadaptat, 6) o persoană responsabilă/persoană glumeaţă, 7) un student/profesor, 8) un individ inteligent/viclean, şmecher. Nu este nimic rău cu aceste identităţi sau cu explorarea Lumii Materiale; noi toţi facem lucrul acesta până la un punct; s-o recunoaştem – toţi suntem în forme umane. Este o opţiune pe care spiritele noastre au ales să o exploreze, pentru un anumit motiv. (Punctul important nu este ce anume exploram, ci poziţia în care se află conştiinţa noastră în relaţie cu acţiunea.)

LUMEA MAGICĂ este următorul pas în sus, vorbind dimensional, de la Lumea Materială. Când trăieşti în Lumea Magică susţii realităţile şi parametrii celei de a 4-a dimensiuni (planul astral). Legătura dintre corpul fizic tridimensional şi a 4-a dimensiune este corpul emoţional. Corpul emoţional studiază planul astral şi corpul mental îşi dă toată silinţa să interpreteze informaţia (între limitele posibilităţii de funcţionare lineară) pe care o recepţionează. Ceea ce urmează sunt câteva principii, imagini ale realităţii şi implicaţii care sunt în a 4-a Dimensiune. Când, să zicem, stai la coadă şi incepi să iei contact psihic cu alţi oameni, poti să-ţi spui: „trăiesc în Lumea Magică”.

Poţi să spui acelaşi lucru când eşti angajat în următoarele activităţi: 1) încerci să-ţi exploatezi şansele, să te foloseşti de “noroc”; 2) aisuperstiţii, 3) ai o fantezie sexuală, 4) ataci psihic pe cineva, 5) te aperi psihic de cineva, 6) lupţi pentru Dumnezeu, Lumină sau orice altă cauză “bună” (sau rea) dacă acesta este stilul tău, 7) încercând să manipulezi psihic alta fiinţă sau o situaţie, 8) întreprinzi o călătorie astrală, 9) lucrezi asupra karmei tale, 10) încerci să fii merituos în ochii lui Dumnezeu, 11) propovăduieşti “drumul cel drept” ca să-I slujeşti lui Dumnezeu, sau să-ţi îndeplineşti misiunea, 12) foloseşti magia, fie albă sau neagră.

Câteva identităţi care susţin validitatea Lumii Magice sunt: “Eu sunt ……” 1) magician (druid, descântătoare, vrăjitoare), 2) medium 3) vindecător, 4) cel care face regresii în viaţa anterioară, 5) luptător pentru lumină, 5) diavol/demon/omul care slăveşte pe diavol/ demon, 6) o persoană religioasă. Lumea Magică, comparată cu Lumea Materială, este mult mai interesantă. Sunt mai multe puteri neobişnuite şi fenomene pe care le poţi experimenta acolo. Are o alură unică şi oarecum hipnotică. Multe fiinţe se simt eliberate când se mută de la limitările Lumii Materiale la expansivitatea Lumii Magice.

Pentru alţii această lume de forme schimbătoare, nuanţe de gri şi logică nelineară poate fi înfricoşătoare. În plus, regulile Lumii Materiale nu înseamnă mai nimic în Lumea Magică; pentru aceia care simt nevoia să deţină controlul şi care afirmă “ştiu cum este în realitate”, în sens tridimensional, univers metamorfic cu teritoriile lui necercetate (incluzind Purgatorii şi Iaduri) mai bine să fie lăsat în pace. Suntem într-o perioadă de timp din istoria omenirii în care vălurile sunt rapid ridicate între cele două lumi. Aceasta este înfricoşător pentru cei ce vor ca Lumea Materială să fie sigură, un loc predictibil aşa cum părea el întotdeauna să fi fost. Cum Lumea Magică devine din ce în ce mai mult accesibilă, Lumea Materiala devine din ce în ce mai destabilizată, iar acest aspect e din ce în ce mai evident în relaţia dinte oameni.

În multe dintre cazuri (dar nu în toate) scenariul arată cam aşa: unul dintre parteneri începe să exploreze şi să experimenteze validitatea Lumii Magice. Celălalt, bazat pe Lumea Materială, nefiind în stare sau nevrând să ia în calcul probabilitatea magică, face uz de “modul de gândire ştiinţific şi logica de bun simţ” ca să explice de ce Lumea Magică nu există, sau doar râde sarcastic de interesul celui dintâi. O reacţie mai inteligentă este ca omul ancorat în material să agreeze la partenerul cu înclinaţii magice “zborul spre fantezie şi imaginaţie”, iar o alternativă şi mai deşteaptă e să susţină un asemenea partener în explorările sale. Dar niciodată “logica de bun simţ” – a celor cinci simţuri – şi nici sarcasmul nu pot anula experienţele altei persoane. Cum atracţia şi explorarea Lumii Magice cresc, cuplul are la dispoziţie din ce în ce mai putine lucruri pe care să le discute, iar când vine timpul pentru separare apărătorul Lumii Materiale rămâne singur, cu faptele sale reci, întrebându-se ce a mers prost. Alt final al acestui scenariu este că partenerul înclinat spre magic îşi stopează sau încetineşte progresul astfel încât să nu-şi rănească perechea, sperând că o va putea antrena şi pe aceasta în evoluţie, mai târziu. (Poate îţi va fi de ajutor să realizezi că toate relaţiile dintre oameni sunt în mâinile spiritului: spiritul ne pune împreuna şi ne desparte în acord cu Planul Divin. Aceasta poate suna dur pentru corpul emoţional, dar privit din perspectiva cosmică este chiar o binecuvântare).

Relaţiile bazate pe parametrii Lumii Magice pot fi incântătoare; toate tipurile de evenimente magice pot transpare. Faţa partenerului îşi poate transforma aspectul obişnuit într- altul, chip al unei persoane complet diferite. Sexul astral este “din afara acestei lumi”, în plus îţi dă ocazia să joci roluri nesatisfăcute în plan atât material, cât şi magic, câteodată mergând în vieţile anterioare.

La acest punct din istorie, următorul pas natural pentru fiinţă este să se mute de la explorarea Lumii Materiale la explorarea Lumii Magice. Aceasta necesită renunţarea la conceptele rigide pe care minţile lineare le consideră ca reale. Pentru aceia care s-au identificat până acum cu corpurile lor mentale si fizice, aceasta este probabil cea mai mare trambulină spre explorarea interesantului tărâm al Lumii Magice.

Lumea Miraculoasa.
Posibilităţile Lumii Miraculoase se prezintă de-abia acum umanităţii. Dimensional, este următorul pas după Lumea Magică. Mergeţi afară într-o noapte senină. Priviţi cerul şi prindeţi o sclipire de stele. Sunt mai multe stele decât ne putem imagina şi încă şi mai multe planete alergând în jurul lor. Iar acesta este numai aspectul tridimensional pe care noi îl vedem. Priviţi-vă mâna, mişcaţi degetele. Pentru ca aceasta să existe şi să funcţioneze, sunt necesare forţe şi o formă de inteligenţă imposibil de imaginat. Iar acesta este numai aspectul tridimensional al existenţei noastre. Deşi poate suna mult prea simplu, faptul pare să arate un singur lucru: Universul este un loc miraculos. Daca poate creea toate acestea, poate face aproape orice vrea.

În Lumea Miraculoasă, logica lineară sau “orizontală” (care foloseşte experienţele trecute şi credinţele cuiva spre a determina ceea ce este real) nu este ceea ce direcţionează actiunile cuiva; nici sentimentele cuiva, indiferent cât de puternice sunt. În locul lor, logica “verticală” oferă datele în baza cărora să acţionezi. Aceasta este revelaţie spontană şi este cheia trăirii conţtiente în Prezentul Etern. (Tu eşti în esenţă canalul spiritului tău).

Poţi spune „trăiesc în Lumea Miraculoasă“ când ne identificăm cu următoarele afirmaţii: 1) traiesc realitatea vieţii în credinţa sunt în mâinile spriritului meu, 2) recepţionez totul ca OK – chiar dacă uneori este neplăcut – pentru că ştiu că spiritul îmi direcţionează drumul, 3) văd identitatea mea ca divină, percepţiile materiale şi magice sunt depăşite de cele miraculoase , 4) recepţionez imaginile altora despre realitate doar drept ceea ce sunt – imaginile lor – şi nu iau ca personale proiecţiile lor, 5) realizez că în multe zone din viaţa mea şi în special din misiunea mea pereţii timp/spaţiu nu mai sunt o limitare, 6) trăiesc cu întelegerea că, dacă rămân deschis şi gol, universul poate produce miracole prin mine, 6) iubesc pe toată lumea şi ştiu că toţi sunt parte din Întregul Divin, 7) sunt recunoscător că sunt viu, 8) văd viziunea Raiului pe Pământ manifestându-se, împărăşesc viziunea mea, manifest identitatea mea cosmică, interiorul meu liber şi natural, 8) realizez că miracolele sunt un “dat”.

Câteva identităţi (moduri de funcţionare) care susţin validitatea Lumii Miraculoase sunt: „Eu sunt un..….1) maestru angelic/extraterestru/din altă dimensiune, 2) o fiinţă divină/ cosmică/ sfântă, 3) un maestru de cod, 4) un maestru de reţea şi forţă, 5) director de curgere a energiei – receptor/emiţător pentru echipa ta dinafara planetei/din altă dimensiune, 6) un deschizător de drum transdimensional, 7) nebun divin.

Trecerea de la Lumea Magică la Lumea Miraculoasă este similară cu trecerea de la Lumea Materială la Lumea Magică. Există o barieră care separă aceste lumi; frica de necunoscut inerentă formei umane (şi întărită de Forţele Întunericului) face fiintele să evite să exploreze lumile, noile lumi. Pe de altă parte, multe fiinţe nu se aventurează în cercetarea altor lumi pentru ca sunt total ignorante cu privire la existenţa lor: Spiritul a ordonat ca vălurile din constiinţa lor să rămână pe loc – ei nu o să-l poată ridica. Este interesant de notat că, în Lumea Miraculoasă, corpurile mental, emoţional şi fizic sunt folosite de Univers ca să-şi atingă sfârsitul.

În Lumea Materială, Universul este folosit de aceste corpuri ca să-şi atingă marginile. În lumea în care ne percepem pe noi împreună cu identităţile noastre, ele sunt componentele majore ale imaginii realităţii în care funcţionăm. Universul se rearanjează să accepte imaginea realităţii noastre. Dacă folosim criteriile Lumii Materiale pentru bazele discernământului nostru va arăta ca şi cum toată lumea trăieşte Lumea Materială. Dacă folosim criteriile Lumii Magice, va apărea că fiecare trăieşte fie în Lumea Materială, fie în Lumea Magică (sau o combinaţie a celor două). Dacă folosim criteriile Lumii Miraculoase, va apărea ca şi cum toată lumea trăieşte în Lumea Materială, Magică sau Miraculoasă (ori o combinaţie a celor trei).

Aceasta se întâmplă pentru că fiinţele care explorează intens Lumea Materială nu pot include Lumea Magică în imaginea realităţii lor; totuşi, aceia care explorează Lumea Magică o pot include pe cea Materială. Similar, aceia care explorează intens Lumea Magică nu pot include Lumea Miraculoasă în imaginea realităţii lor; totuşi, aceia care explorează Lumea Miraculoasă o pot include pe cea Magică.

Aceasta sugerează o ordine ierarhică bazată pe : 1) abilitatea noastră să aceptăm posibilităţile ce se dezvoltă tot timpul, 2) capacitatea noastră de a iubi. În versiunea noastră de scenariu al ascensiunii, conştiinţa planetară şi multe alte forţe cosmice pregătesc un nou mediu energetic în care vor trăi locuitorii Terrei. Fundaţia a fost deja pusă. Frecvenţa va susţine numai experienţele Lumii Miraculoase. Când va fi complet în funcţiune şi operaţională, opţiunea explorării Lumii Materiale şi Magice nu va mai exista, cel puţin pe acest corp planetar. Trăitul în Lumea Miraculoasă nu va mai fi discutat ca fiind “posibil” sau “imposibil”; va fi numai “felul în care este”. Vrem să tragem concluzia cu dictonul “caută şi vei găsi”.

În Lumea Materială individul caută pensionarea şi îmbătrâneşte;

In Lumea Magică individul caută iluminarea şi devine mai deştept;

In Lumea Miraculoasă individul nu caută nimic şi devine mai LUMINOS.

Cum toti impartim drumul spre casa vom explora multe tarimuri. Si intr-o zi vom realiza cu totii ca toate experientele sunt pur si simplu cai diferite in care TOT CE EXISTA se poate percepe’.

Sursa: viorelmihai.wordpress.com

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să discutăm mai multe pe tema lui și/sau temele conexe, vă rog să nu ezitați să mă sunați la numărul de telefon 0724 511 176 (număr cu tarif normal), să scrieți un comentariu aici, să trimiteți un e-mail la adresa luminasinelui@yahoo.ro, sau să folosiți pagina de Facebook Lumina Sinelui . Vă asigur că vă voi ajuta cu toată dragostea și lumina! Vă mulțumesc anticipat și vă aștept!

Cu drag,

Radu Mihai Fătulescu – Terapeut Theta Healing și Holistic și Consilier Dezvoltare Personală și de Afaceri

Așa să ne ajute Dumnezeu!

Sărbători luminoase și magice vă doresc!

Anunțuri

2 răspunsuri la „Trei lumi in care sa traiesti. Lumea Materială, Lumea Magică şi Lumea Miraculoasă.

  1. Buna ziua! Va multumesc pentru specificarea sursei, dar nu consider ca este necesar, adevarata sursa fiind deja mentionata, Jal Kae. Sarbatori Fericite!

    Apreciază

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s