Cum să abordăm problemele!?

Atunci când te confrunți cu probleme aparent fără de ieșire sau cu situații ce te copleșesc, și când neliniștile încep să te cuprindă – este esențial să eviți să iei decizii, sau să reacționezi la ele. Reacțiile emoționale și instinctuale, la lucruri negative, generează întotdeauna negativitate și doar amplifică problema sau conflictul. Gândește-te doar la alternativele pe care le ai, simte emoțiile care te cuprind, și schimbă perspectivele din care privești (ne limitându-te doar la perspectivele pe care ți le ”furnizează” iluziile minții). Cântărește situația cu inima ta, și privește-o și cu sufletul – apoi privește-o și din perspectiva ei pozitivă, ca și cum problema ar fi doar o poveste a altcuiva, și tu deja deții soluția pentru ea.

De te vei obișnui în timp să-ți îngădui să renunți la reacții pripite atunci când te confrunți ci situații ce aparent te copleșesc, gândește-te că ele sunt răspunsuri la gândurile și acțiunile tale… și că de vei dori alte răspunsuri, e suficient să începi a manifesta în mod conștient, gânduri și emoții pozitive, ca răspuns la problemele cu care te confrunți. Astfel vei evita să amplifici problemele pe care le creezi și hrănești prin negativitate, frici și emoții negative.

Cu cât vei învăța mai repede, să privești lucrurile din mai multe perspective – detașat de iluziile și fricile pe care mintea ți le proiectează, cu atât îți vei îngădui sufletului să dobândească mai multă claritate și liniște. Cu cât va deveni mai clară imaginea pe care o percepe mintea ta ți-o proiectează, și cu cât îți vei îngădui mai repede inimii i să o privească și din perspectiva Adevărului său, cu atât realitatea care ți se reliefează va fi mai aproape de adevăr. Când vei vedea adevărul din spatele iluziei minții, vei avea mai puține motive de teamă.

Este important să înțelegi diferența de polaritate emoțională, raportată la stările pe care ți le dau problemele, respectiv soluțiile. Când examinezi înțelesurile opuse ale problemelor, conflictelor sau consecințelor cu care te confrunți (atât din perspectiva lor nefavorabilă, cât și din ceea favorabilă), conceptul pe care încerci să-l înțelegi sau soluția pe care o cauți, este deblocată. Ea te va conduce prin experiențele reușitelor dobândite – prin abordarea problemei, din perspectiva sa favorabilă sau benefică – la mai multă conștiință. În fond teama cu care îți hrănești percepțiile când te confrunți cu o problemă, este doar o așteptare negativă. Dacă nu ai nevoie de ea, abordează problema din perspectiva curajului, a credinței și a iubirii.

Repetând experiențele abordării pozitive a problemelor, cu timpul vei înțelege, că, e de prisos să-ți hrănești fricile și neliniștile – împotrivindu-te unor situații, persoane, lucruri, consecințe sau rezultate, sau eschivându-te de asumarea lor, prin lecțiile de viață, ce-ți sunt destinate, lăsându-le nerezolvate (și aglomerându-le doar, în mod nefiresc, alături de alte lucruri nerezolvate din viața ta). Mai devreme sau mai târziu, soarta te va sili să le rezolvi, căci altfel ele te vor copleși și-ți vor distruge în timp, viața.

Pentru a ieși din labirintul problemelor și neajunsurilor tale, E suficient să te încrezi în forțele tale și să crezi din toată ființa ta, că, Dumnezeu ți-a dat toate instrumentele necesare pentru a-ți înțelege calea, abordarea corectă a situațiilor de viață cu care te confrunți (prin gânduri, emoții și alegeri potrivite), dar și soluțiile, pentru fiecare problemă, situație sau consecință pe care o atragi atunci când emoțiile și gândurile tale sunt nepotrivite, și le scurgi în direcție opusă intențiilor sau conținutului gândurilor tale pozitive sau benefice.

Controlându-ți în mod conștient mintea prin gândurile pe care le exprimi și evitând fricile sau eschiva de ne asumarea consecințelor și lecțiilor de viață ce-ți aparțin prin ele, îți vei putea controla sănătatea, credința, pacea minții, curajul, iertarea, alegerile, rezultatele, soluțiile consecințele nepotrivite , și prin ele – succesul tău în viață.

Sandor Kasza

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să discutăm mai multe pe tema lui și/sau temele conexe, vă rog să nu ezitați să mă sunați la numărul de telefon 0724 511 176 (număr cu tarif normal), să scrieți un comentariu aici, să trimiteți un e-mail la adresa luminasinelui@yahoo.ro, sau să folosiți pagina de Facebook Lumina Sinelui . Vă asigur că vă voi ajuta cu toată dragostea și lumina! Vă mulțumesc anticipat și vă aștept!

Cu drag,

Radu Mihai Fătulescu – Terapeut Theta Healing și Holistic și Consilier Dezvoltare Personală și de Afaceri

Așa să ne ajute Dumnezeu!

La mulți ani!

Un An Nou magic vă doresc!

2 răspunsuri la „Cum să abordăm problemele!?

  1. Pingback: Cum să abordăm problemele!? | Camelia Angels·

Lasă un comentariu