Despre vindecare

Eu cred că Sănătatea este o zestre cu care venim pe lume fiecare. Sursa creatoare, în inteligența și generozitatea ei, ne-a înzestrat cu tot ceea ce avem nevoie pentru călătoria vieții: hartă, ghizi, indicatoare și resurse de toate felurile. Starea de sănătate este efectul capacității noastre de a ne conecta la planul înalt a cărui parte importantă suntem toți. Uneori însă, știm bine, deși ne propunem o țintă și un drum pentru a ajunge la ea, se întâmplă să ne rătăcim. O alee ce ne pare mai scurtă, mai frumoasă sau mai răcoroasă decât drumul ales inițial, ne atrage, o luăm pe acolo, și începem să ne îndepărtăm de calea inițială. Ne putem îndepărta doar puțin,, iar când vedem că aleea nu duce nicăieri ne întoarcem, sau ne îndepărtăm atât de mult încât nu mai rămâne timp pentru întoarcere, chiar dacă avem resurse, ori avem timp, dar resursele cu care am fost înzestrați la începutul călătoriei vieții sunt (de)limitate.

Sănătatea se termină acolo und începe dizarmonia, conflictul cu tine însuți și cu ceilalți, frica, neîncrederea, necredința, vinovăția, resentimentul, uitarea iubirii. Iar toate acestea încep să se manifeste în viața noastră odată cu deconectarea de la resursele îndestulătoare cu care am fost înzestrați, prin ignorarea legilor și principiilor Universului. Am fost creați ca Trup, Minte și Suflet. Fiecare dintre aceste părți ale noastre sunt strict interconectate între ele, și conectate de asemenea la Sursa creatoare. Când legătura dintre aceste părți slăbește, sau când este distrusă, ființa noastră ca întreg pierde contactul cu Sursa și atunci singurele resurse pe care ne putem baza sunt cele interioare, din zestrea inițială.

Când mintea noastră suferă, pentru că nu înțelege ceva, pentru că este epuizată, suprasolicitată, insuficient folosită, pentru că se află în conflict cu inima sau pentru alte motive, suferă în egală măsură și trupul și mintea. Când trupul nostru este bolnav, pentru că a fost neîngrijit, agresat, intoxicat, sau din alte motive, suferă în egală măsură și mintea și sufletul. Când măcar una dintre aceste părți este în suferință, manifestăm cel mai adesea neîncredere, frică, îndoială, conflict interior, vinovăție, adică exact acele manifestări care stau la originea bolii. Intrăm astfel într-un cerc vicios, pe o spirală descendentă, într-un labirint întortocheat și întunecos. Odată rătăciți și deconectați de la Cale și de la Sursă, proviziile devin din ce în ce mai sărace, iar noi din ce în ce mai speriați. Boala, starea de rău, ne țin cu ochii în pământ, triști, cu brațele încrucișate ori cu ele atârnând pe lângă noi a neputință. Căutăm cu disperare ieșirea și ajungem adesea să rătăcim și mai mult, să ne afundăm și mai tare. Nu orice luminiș este locul unde trebuie să ajungem și nu orice izvor este tămăduitor.

Ca să putem ieși din fundătura în care am ajuns, bolnavi fiind, este nevoie să facem o „cale-întoarsă”  cu mintea și cu inima, să ne amintim acea decizie, acel act, acel gând, acea emoție, acel conflict, acea slăbiciune, acea traumă, acea temere etc. care ne-a determinat să facem primul pas ce ne-a îndepărtat de calea cea bună și de sănătate. Ieșirea din cercul vicios se poate face printr-un pas lateral, iar nicidecum prin continuarea mersului înainte.Ieșirea dintr-un labirint întunecat se poate face prin inspirație, nicidecum prin căutarea unor repere orbecăind. Ieșirea dintr-o spirală descendentă se poate face printr-un salt în înălțime ori prin urcușul treaptă cu treaptă, nicidecum prin săpături în adâncime. Ieșirea dintr-o prăpastie adâncă, atât de adâncă încât ecoul strigătului tău nu ajunge nicăieri, se poate face doar prin zbor.

Vindecarea presupune credință în sursa creatoare și încrederea în resursele noastre interioare. odată ce ai ajuns, cu mintea și cu inima, la acel punct în care ai pierdut calea cea bună, regăsirea și reluarea călătoriei este posibilă. Totul este ca, chiar și atunci când resursele trupului de a străbate drumul înapoi sunt limitate ori aproape inexistente, să ai credință și încredere că vei reuși, prin intuiție, printr-un pas lateral, prin salt în înălțime sau prin zbor. Vindecarea nu o găsești neapărat la capătul unei căi vindecătoare. Vindecarea este ce mai adesea chiar Calea spre Vindecare. Iar Calea spre Vindecare trece întotdeauna prin punctul unde mintea, inima și trupul se unesc și devin Una cu Energia Creatoare și cu Iubirea

Vindecarea este în tine! Dacă vrei să fii fericit, fii!

Clara Toma

 

Dacă v-a plăcut acest articol și doriți să discutăm mai multe pe tema lui și/sau temele conexe, vă rog să nu ezitați să mă sunați la numărul de telefon 0724 511 176 (număr cu tarif normal), să scrieți un comentariu aici, să trimiteți un e-mail la adresa luminasinelui@yahoo.ro, sau să folosiți pagina de Facebook Lumina Sinelui . Vă asigur că vă voi ajuta cu toată dragostea și lumina! Vă mulțumesc anticipat și vă aștept!

Cu drag,

Radu Mihai Fătulescu – Terapeut Theta Healing și Holistic și Consilier Dezvoltare Personală și de Afaceri

Așa să ne ajute Dumnezeu!

La mulți ani!

Un An Nou magic vă doresc!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s