Varicele – cauzele psiho-emoționale și metode de vindecare

Varicele apar, de obicei, la picioare. Ele sunt rezultatul venelor dilatate. Sângele nu mai poate urca liber spre inimă, deoarece valvulele venelor nu mai funcționează normal.

Picioare frumoase și sănătoase

Picioarele mă ajută să avansez în viață, să mă deplasez dintr-un loc în altul. Varicele picioarelor indică o circulație sanguină proastă. Pot simboliza că nu mai îmi convine locul în care mă aflu, că mă deranjează sau că îmi este frică de locurile în care trebuie să merg, probleme de comunicare, că nu mai îmi place ceea ce fac în prezent, că îmi este teamă să fac ceea ce îmi place. Nu am suficientă încredere în mine, sau în oameni. Nu mai găsesc bucurie în ceea ce fac. Poate fi vorba despre o relație afectivă, o situație de familie unde simt că mă devalorizez în latura mea feminină, sau despre un loc de muncă care a devenit monoton ori neplăcut. Îmi caut locul, „cuibușorul” meu. Nu mai vreau să avansez într-o direcție precisă, dar nu știu nici cum să ies din situația actuală. Viața mea este plină de insatisfacții, lipsită de pasiune și ternă. Devin zgârcit cu zâmbetele și cu veselia mea. Tot timpul vreau mai mult. Structurile în care funcționez nu îmi mai convin.

Sângele reprezintă bucuria de a trăi și circulația iubirii mele în Univers. Venele sunt mijlocul meu de locomoție. Poate fi ceva în legătură cu o mașină, cu un drum de făcut, o deplasare, sau o vacanță. Sângele din vene se află pe drumul de întoarcere spre inimă și aduce cu el toată iubirea pe care a primit-o de la Univers. Varicele pot indica existența unui conflict emoțional puternic , care este direct legat de capacitatea mea de a mă iubiri, de a dărui și de a primi iubire.

Nu mai sunt sinceră cu mine însămi. Direcția spre care merg sau pământul pe care stau nu îmi mai oferă ceea ce vreau, din punct de vedere emoțional. Acest lucru îmi blochează și îmi amețește circulația emoțiilor. Am impresia că trag după mine o greutate imensă, ca un prizonier care trebuie să târască tot timpul după el lanțurile. Uneori este vorba despre o greutate de ordin financiar, banii îmi dau multe bătăi de cap și sunt foarte zgârcit. În general am impresia că mai degrabă suport anumite situații, decât să le creez. Sunt ghidată de „trebuie”, de sentimentul de a fi obligată, lucru care mă împiedică să fiu eu însămi și să fac lucruri pentru mine.

Varicele de la picioare apar frecvent în timpul sarcinii, ceea ce arată existența unor frici legate de această stare. Ca femeie însărcinată însărcinată îmi este teamă să îmi împart iubirea cu altcineva, îmi este teamă că rolul de mamă mă va face să îmi pierd individualitatea, și mă sperie responsabilitatea și tot ceea ce implică a mă ocupa de un copil. Ce loc voi ocupa lângă acel copil și lângă partenerul meu? Voi beneficia de tot ajutorul și sprijinul de care voi avea nevoie? Povara responsabilităților va fi și mai grea.

Dacă sunt afectat de varice mă simt depășit de situație și îmi este teamă că nu voi face tot ceea ce trebuie, deoarece am tendința să amplific micile detalii. În astfel de momente mă pot simți descurajat. Nu mă simt susținut și sprijinit. Am impresia că dau mai mult decât primesc în schimb.

Vindecare

Mă fac respectat și îmi exprim nevoile. Cer ajutorul de care am nevoie. Trebuie să am grijă să îmi fie în primul rând mie, întru-un mod integru, pentru că numai așa îi pot ajuta și pe ceilalți, și nu le voi fi o povară.

Îmi asum responsabilitatea și inițiativa. Îmi dezvolt claritatea, intuiția și încrederea în mine. Îl înlocuiesc pe „trebuie” cu „îmi doresc”, sau cu „vreau”. În loc de a-mi spune, de exemplu, că este „ger”, îmi spun că este frig, în loc de „frig” spun „răcoare”, în loc de „caniculă” spun „călduț” etc.

Mă iubesc mai mult, ofer mai multă iubire necondiționată, mă iert pe mine și pe alții, cer iertarea din partea celor față de care am greșit, încerc să repar lucrurile și să trag învățăturile de rigoare.

Notă: Articolul este bazat pe lucrarea „Marele dicționar al bolilor și afecțiunilor. Cauzele subtile ale înbolnăvirii.” de Jacques Martel. Porțiunile scrise cu italic îmi aparțin.

Reclame

Un răspuns la „Varicele – cauzele psiho-emoționale și metode de vindecare

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s