Între destin și liberul arbitru – Studiu de caz

M-a sunat acum câteva zile o doamnă și m-a rugat să îi fac numerologia. Am întrebat-o care este scopul, și mi-a răspuns că vrea să afle ce îi rezervă viitorul, dacă îi va fi mai bine. Din vorbă în vorbă mi-a mărturisit că suferă de epilepsie.

Liberul arbitru

Din acel moment problema se punea cu totul altfel. I-am propus o psihoterapie în urma căreia să identificăm și să tratăm cauzele psiho-emoționale ale acestei afecțiuni. Atunci a devenit de-a dreptul violentă, reproșându-mi că a fost îndrumată spre mine, că i s-a spus că eu pot să o ajut, dar nu vreau sau nu pot să fac acest lucru, și că i-am luat și ultima speranță.

Sunt multe lucruri care ne influențează: data nașterii, numele, numărul apartamentului în care locuim, numărul de telefon, numărul de la mașină, etc. Acestea arată niște predispoziții. Putem schimba unele dintre ele, pe altele nu. Această schimbare poate avea loc în bine sau în rău. Aveam o prietenă al cărui nume de familie era acela al unui fel de mâncare și din acest motiv și l-a schimbat. Ne-am întâlnit apoi și era foarte nemulțumită că noul nume avea o rezonanță evreiască, ceea ce a pus-o în conflict cu niște prieteni legionari. La scurt timp după aceea a murit în urma unui accident.

Americanii au tot încercat să inventeze o mașinărie care să prevadă viitorul. La un moment dat au ajuns la concluzia că acesta nu există, el fiind influențat de deciziile oamenilor, de liberul arbitru pe care ni l-a lăsat sau pe care ni l-a dăruit Dumnezeu.

Primul pas spre rezolvarea unei probleme este să o accepți că o ai, ceea ce deja face ca situația să se îmbunătățească considerabil. Apoi să te întrebi de ce, ce aveai de învățat de aici, ce anume trebuie să schimbi. Și mulțumește-i lui Dumnezeu pentru că te-a ajutat să evoluezi, pentru că rezolvând această problemă ai trecut la nivelul următor.

Dumnezeu ne ajută, în sensul că ne ghidează dacă i-o cerem cu adevărat, și dacă facem ceva pentru a realiza ceea ce dorim, sau dacă dorim să ne descoperim ce ne dorim, dar dacă noi stăm pe loc nu va face nimic. Dar din păcate, de cele mai multe ori noi stăm pe loc, pentru că ne-am obișnuit acolo, pentru că mai rău cu rău, decât fără rău, pentru că ne este frică de schimbare, pentru că avem impresia că dacă ne schimbăm ne pierdem pe noi, că facem un păcat, sau că asta este treaba lui Dumnezeu, și numai El o poate face. Ultima afirmație este adevărată, cu mențiunea că Dumnezeu o face, dar prin noi, la cerea și la dorința noastră.

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s