Exercițiu pentru funcționarea corectă a chakrelor

Există o mulțime de teorii, interpretări și păreri în legătură cu chakrele. Acest articol nu se dorește a fi nici pe departe unul filozofic sau exhaustiv despre acestea, ci unul practic, care să ne ajute la funcționarea lor corectă. Chakrele sunt centrii noștri energetici și reprezintă legătura noastră cu Universul, cu Creația, cu Mama Pământ și cu Tatăl Ceresc. Când acestea nu funcționează bine apar probleme psihice, emoționale sau fizice, legate de bani, sănătate, relațiile cu oamenii, relațiile cu sexul opus, cu părinții, cu Dumnezeu etc. Chakrele sunt legate între ele, și nefuncționarea corespunzătoare a uneia le influențează și pe celelalte. Sistemele ezoterice au identificat mii de chakre, dar este suficient să ne referim la cele șapte principale. Acestea sunt:

chakre

CHAKRA 1 – Chakra de bază, a rădăcinei sau a Pământului

Culoarea ROŞIE,  este aşezată la baza coloanei vertebrale şi conţine energie stabilizatoare şi împământătoare, face legătura cu energia feminină a Pământului Mamă.

Semne de dezechilibru: incapacitatea de a economisi bani, probleme cronice de sanatate, lipsa unor limite sanatoase, senzatia de “cap in nori”, senzatia de dezradacinare, probleme de alimentatie, frica/teama generalizata, statul prea mult in fotoliu, supraalimentarea, materialismul si lacomia.

CHAKRA 2 – Chakra sexuală sau sacrală

Creativă, culoarea  PORTOCALIE,  este situată la 3-4 cm sub buric. Influenteaza  glanda suprarenală şi are legătură cu  capacităţile creative  ale individului.

Semne de dezechilibru: frica de a pierde controlul, lipsa pasiunii si creativitatii, disfunctii sexuale, atasamente sexuale puternice, senzatia de stagnare, refuzul senzatiei de placere, rigiditate in corp si in idei, limite neclare, ape tulburi, emotivitate excesiva, lipsa sentimentelor.

CHAKRA 3 – Chakra plexului solar

Culoare GALBENA, chakra „completării”, situată chiar deasupra plexului solar, influenţează metabolismul şi enegia vitală, precum şi fluxul de energie psihologică şi emoţională, are de asemenea capacitatea de a completa.

Semne de dezechilibru: abuz, dominatie, servitudine, pasivitate, epuizare și oboseala cronica, manie excesiva, explozii temperamentale, lipsa de respect de sine, abuzul fata de propria persoana, digestie slaba, dependenta, lipsa de vointa.

CHAKRA 4 – Chakra inimii

Culoare VERDE, aşezată pe stern, chiar deasupra inimii,  este în legătură cu acceptarea de sine, a altora, a condiţiilor date, slujire fără efort, experienţa compasiunii la  nivel emoţional înalt,  simţire clară.

Semne de dezechilibru: frica de intimitate, frica de a ne urma chemarea inimii, lipsa empatiei, neputinta de a simti bucurie, instrainare de scopul vietii, izolare, narcisism, deficienta imunitara.

CHAKRA 5 – Chakra gâtului

Culoarea BLEU, este lângă glanda Tiroidă.  Ea este în legătură  cu datul şi primitul şi a comunicării cu alţii.

Semne de dezechilibru: frica de a vorbi si de a ne exprima pe noi insine, frica de a ne exprima nevoile emotionale, voce prea slaba sau prea dominatoare, vorbire in exces, neatentie in ascultare, intrerupere, insultare, blamare a interlocutorului, barfa si minciuna, coruperea adevarului, folosirea de expresii negative legate de propria persoana/fiinta, falci inclestate.

CHAKRA 6 – Chakra pineală sau a celui de-al 3-lea ochi 

Culoarea INDIGO, este situată  puţin mai jos de punctul  dintre sprâncene. Influenţează  glanda Pituitara, este în legătură cu percepţia realităţii, intuiţia, percepții extrasenzoriale, clarviziune, abilitatea de a discerne şi de a alege o opţiune.

Semne de funcționare defectuoasă: dezechilibru, neimpamantare, deziluziluzie, neîncrederea în propria intuiție sau absența acesteia.

CHAKRA 7 – Chakra coroanei

Culoare VIOLET, se află pe vârful capului, este în legătură cu glanda Pineala. Este legătura noastră cu Sinele nostru Superior, partea divină din noi, deci cu Dumnezeu.

Semne de dezechilibru: lipsa credinței în Dumnezeu, teama de Dumnezeu, hulirea lui Dumnezeu, debusolarea, lipsa de încredere în sine, absența motivației.

Chakrele sunt spaţiale, multidimensionale, și trebuie vizualizate în centrul corpului, sub forma a două conuri care se unesc la vârf. Vârful primului con pleacă din chakră și se deschide spre față, ca o pâlnie, iar vârful celui de al doilea con pleacă de asemenea din chakră, dar se deschide spre spate. Excepție fac chakrele de bază și chakra coroanei. Chakra de bază este un singur con orientat cu vârful în sus, iar chakra coroanei este un singur con, dar orientat cu vârful în jos.

Să ne imaginăm o centrală electrică care produce curent la o tensiune foarte mare. Pentru ca beneficiarii să poată utiliza acest curent trebuie folosit un transormator care să reducă această tensiune. Tot astfel, chakrele joacă rolul unor filtre care scad vibrația energiei pure produsă de Univers/Dumnezeu pentru a putea fi folosită de către om.

Fiecare chakră trebuie să se rotească în sensul acelor de ceasornic în față, și în sens anti-orar (trigonometric) în spate. Pentru a determina în ce sens se rotește o chakră ține un pendul în dreptul ei și emite următoarea cerere/comandă: „Doamne Dumnezeule (adresantul poate fi schimbat în funcție de convingirile și preferințele fiecăruia) arătă-mi te rog acum în ce direcție se rotește partea din față/spate a chakrei mele <numele chakrei>.” Un bun exemplu de vizualizare a chakrelor este cel din filmulețul de mai jos.

 

Pentru o mai bună înțelegere a fenomenului voi prezenta mai jos două cazuri practice.

John (nume fictiv)

Primele patru chakre (chakra de bază, chakra sexuală, chakra plexului solar și chakra inimii) se roteau în direcția corectă, în sensul acelor de ceasornic, în partea din față, dar aveau amplitudinea, viteza și vibrația prea mică. Ultimile trei chakre (chakra gâtului, chakra pineală și chakra coroanei) se roteau în direcția greșită, în sens trigonometric, în partea din față, dar aveau o amplitudine, viteză și vibrație mari.

Primele trei chakre sunt cele care fac legătura cu Pământul Mamă, cu energiile feminine, iar ultimile trei reprezintă legătura cu Tatăl Ceresc și cu energiile masculine. Acest experiment a confirmat rezultatele investigațiilor psihanalitice, și anume o confuzie masculin-feminin, resimțirea mamei ca dominatoare/castratoare, lipsa de iubire și de înțelegere din partea acesteia,  și o relație foarte proastă cu tatăl, dezinteresat aproape total față de el, care se răsfrângea asupra relației cu Dumnezeu, și printr-o inhibare a energiilor masculine. Aceastea au provocat teama față de femei, dezaprecierea acestora, neacceptarea propriei sexualități, efeminare, blocarea emoțională, depresii, anxietăți, relații proaste cu oamenii, complexe de inferioritate, complexe de superioritate, neîncrederea în sine, gânduri suicidale, probleme de comunicare, negarea, desconsiderarea și teama față de Dumnezeu, probleme cu banii, probleme de sănătate etc.

Consuela (nume fictiv)

Primele patru chakre (chakra de bază, chakra sexuală, chakra plexului solar și chakra inimii) se roteau în direcția greșită, în sens trigonometric, în partea din față. Ultimile trei chakre (chakra gâtului, chakra pineală și chakra coroanei) se roteau în direcția corectă, în sensul acelor de ceasornic, în partea din față.

Avem de-a face cu acceași confuzie masculin/feminin, un dezechibru al celor două tipuri de energii, rezultată din dispariția prematură a tatălui și din problemele psihice ale mamei.

În ambele cazuri, după efectuarea exercițiului de mai jos, toate chakrele se roteau în direcția corectă, aveau amplitudinea, viteza și frecvența îmbunătățită, iar problemele au început să se rezolve, coroborate și cu alte tehnici.

Exercițiu pentru corecta funcționare a chakrelor

Așează-te comod, de exemplu într-un fotoliu, într-un mediu liniștit, sigur și confortabil, asigură-te că nu vei fi deranjat și că ți-ai închis telefonul mobil.

1. În timp ce inspiri, imaginează-ţi că inspiri energie roşie prin picioare la chakra nr.1 (chakra de bază).  De asemenea, imaginează-ţi că absorbi energie roşie din aer. În acelaşi timp învârteşti chakra în direcţie corectă. Cu fiecare inspiraţie, primeşti din ce în ce mai multă energie roşie care urcă prin picioarele tale, pentru a umple şi echilibra chakra. Continuă să inspiri energie roşie până când simţi că prima chakră este echilibrată (când următoarea inspiraţie îţi va duce atenţia în dreptul celei de-a 2-a chakre, înseamnă că chakra 1-a s-a echilibrat). Permite  energiei roşii  din chakra 1-a să se ridice în sus spre chakra a 2-a, preschimbându-se  în energie portocalie. Vizualizează  energia portocalie cum pune în mişcare chakra a 2-a. Vizualizează mişcarea corectă  în faţă şi în spate a chakrei a 2-a.

Afirmații:

„Am încredere deplină în Sinele meu Superior spiritual, care îmi satisface toate necesităţile !”
„Viaţa mea este plină de prosperitate !”

2. Cu fiecare inspiraţie simte cum energia pământului se ridică în sus pe picioare, de culoare roşie, ridicându-se până la chakra 1-a şi apoi de aici se ridică în continuare în portocaliu, la nivelul chakrei a 2-a. Permite energiei portocalii să intre în tine şi prin inspiraţia din atmosferă. Continuă a inspira energie portocalie în cea de-a 2-a chakră până vei simţi echilibrul în ea.

Afirmații:

„Îmi accept şi ţin cont de  sexualitatea mea !”
„Sănătatea mea fizică este puternică şi pură !”

3. Cu următoarea inspiraţie, atenţia ţi se îndreaptă către chakra a 3-a, permite enegiei roşii să urce prin picioare în chakra 1-a şi apoi a celei portocalii să urce la chakra a 2-a şi de aici să urce sub formă de energie galbenă în chakra a 3-a. Vizualizează învârtirea corectă în faţă şi în spate a celei de-a 3-a chakre. Cu fiecare inspiraţie, simţi cum energia pământului se ridică în roşu, în sus pe picioare şi intră în chakra a 1-a, apoi în portocaliu în chakra a 2-a şi în galben spre chakra a 3-a şi dă voie energiei galbene să-ţi intre în corp din atmosferă cu fiecare inspiraţie. Continuă inspiraţia până când simţi că chakra a 3-a s-a echilibrat.

Afirmații:

„Mă eliberez de toate emoţiile nerezolvate într-un mod  lin şi sănătos !”
„Îmi cer puterea mea ca persoană !”

4. Cu următoarea inspiraţie care îţi schimbă atenţia asupra chakrei a 4-a. Lasă enegia roşie să intre pe picioare în chakra 1-a, apoi cea portocalie să intre în chakra 2-a, apoi cea galbenă să urce în chakra a 3-a şi de aici să urce în energie verde şi cea de-a 4-a chakră. Vizualizează cum chakra a 4-a se învârte în sens corect, în faţă şi în spate. Cu fiecare inspiraţie, simte cum energia pământului roşie se ridică pe picioare în sus în chaka 1, apoi cea portocalie urcă  în chakra a 2-a, apoi  cea galbenă urcă în chakra a 3-a şi cea  verde în chakra a 4-a. Primeşte energie verde şi prin aer, cu fiecare inspiraţie. Continuă să inspiri energie verde în cea de-a 4-a chakră până când aceasta se echilibrează.

Afirmații:

„Dau şi primesc dragoste, liber şi cu uşurinţă !”
„Mă iert pe mine şi pe alţii  în totalitate pentru  erori şi judecăţi trecute !”

5. Cu următoarea inspiraţie, atenţia se mişcă asupra celei de-a 5-a chakre. Imaginează-ţi energia roşie urcînd pe picioare în chakra 1, cea portocalie în chakra 2, cea galbenă în chakra 3, energia verde în chakra 4, mişcîndu-se în sus sub formă de energie albastru-bleu în chakra 5-a. Vizualizează că învârtirea corectă a chakreia a 5-a în faţă şi în spate. Cu fiecare inspiraţie simte cum energia roşie se mişcă în sus pe picioare în culoare roşie în chakra 1-a, în portocaliu în chakra a 2-a, în galben în chakra 3-a, verde în chakra a 4-a, albastru deschis în a 5-a. Simte cum energia albastru deschis intră în trupul tău prin inspiraţie din atmosferă. Cotinuă inspiraţia energiei albastru bleu în cea de-a 5-a chakră până când aceasta se echilibrează.

Afirmații:

„Cu uşurinţă şi graţie îm exprim cele  mai adânci sentimente!”

6. Cu următoarea  inspiraţie, cînd atenţia este îndreptată asupra celei de-a 6-a chakre, imaginează-ţi cum energia roşie urcă pe picioare în sus în chakra 1-a, cea portocalie în chakra a 2-a, galbenă  în chakra 3-a, verde în chakra a 4-a, albastru deschis în chakra a 5-a şi urcând în indigo în chakra a 6-a. Imaginează-ţi că chakra a 6-a se învârte corect în faţă şi în spate. Cu fiecare inspiraţie, simte cum energia pământului roşie se ridică în sus pe picioare în chakra 1, cea portocalie urcă în chakra a 2-a, cea galbenă în chakra a 3-a, cea  verde în chakra a 4-a, cea albastru deschis în chakra a 5-a şi cea indigo în chakra a 6-a. Imginează-ţi că chakra a 6-a se învârte corect în faţă şi spate. Vizualizează energia indigo venind din atmosferă prin fiecare inspiraţie. Continuă şi inspiră indigo până când chakra a 6-a se echilibrează.

Afirmații:

„Am încredere deplină în intuiţia mea!”

7. Cu următoarea inspiraţie, atenţia ta se îndreaptă spre chakra a 7-a. Permite energiei roşii a pământului să urce în sus pe picioare la chakra 1, celei orange să urce la chakra a 2-a, celei galbene să urce la chakra a 3-a, celei verzi să urce la chakra a 4-a, celei albastru deschis să urce la chakra a 5-a şi a celei indigo să urce la chakra a 6-a şi de aici să urce spre chakra a 7-a, în forma de energie violet. Imaginează-ţi că chakra a 7-a se învârte corect. Vizualizează că energia violet intră în tine prin fiecare inspiraţie, din atmosferă. Inspiră energie violet până simţi că chakra a 7-a se echilibrează.

Afirmații:

„Îmi accept şi ţin cont de spiritualitatea mea!”

Bibliografie

https://sites.google.com/site/initierisiterapii/sisteme-terapii-energetice/chakre

http://anatolbasarab.blogspot.ro/2011/03/cum-sa-ti-dezvolti-chakrele.html

 

 

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s