Reconectarea energetică prin echilibrarea energiilor masculine și feminine

Vă prezentăm mai jos o meditație/exercițiu de echilibrare a energiilor noastre masculine și feminine (YIN și YANG). Acest exercițiu reprezintă și o reconectare energetică la Mama Pământ și la Tatăl Cer, la Sursă, la Dumnezeu, la subconștient, la Sinele nostru Superior, la entitățile, elementele, principiile și energiile masculine și feminine, relații mai bune cu părinții, cu reprezentanții aceluiași sex și al celui opus, fiecare după specificul său, iertare, reconciliere, curățirea relațiilor, echilibrul interior și sănătatea. Mai multe despre energiile masculine și feminine, YIN și YANG, puteți citi aici.

YIN și YANG

Organ Yin – Organ Yang

rinichi – vezica urinara
ficat – vezica biliara
inima – intestin subtire
splina – stomac
plamini – intestin gros

Organele Yin sunt cele care detin energie, iar organele Yang sunt cele care transporta energia. De aceea este necesar ca in interiorul organelor Yin sa fie suficienta energie, iar organele Yang sa poata deplasa aceasta energie. In situatia in care dintr-un motiv sau altul organul Yang nu primeste energie, functionarea sa va fi foarte slaba. De exemplu, daca intestinul gros are insuficienta energetica atunci functia sa de eliminare va fi deficitara, aparind constipatia. Pentru remedierea acestei probleme este necesar ca la nivelul plaminilor sa fie suficienta energie si aceasta energie sa poata fi deplasata catre intestinul gros. In acest mod, apare echilibrarea dintre organele Yin si cele Yang.

Tehnica urmatoare recurge tocmai la deplasarea energiei intre organele pereche Yin – Yang, echilibrindu-le energetic.

Pozitia de exersare: Tehnica se executa in pozitia sezind, trunchiul este drept, barbia este usor retrasa spre interior (nu lasati capul sa cada in fata), virful capului este indreptat in sus. Talpile stau in intregime pe sol si sunt departate la o distanta egala cu latimea umerilor, unghiul dintre coapse si gambe este de 90 de grade. Palmele stau sprijinite pe genunchi, centrul palmelor este indreptat in sus (persoanele care au hipertensiune arteriala sau care au probleme cu inima vor tine palmele cu centrul indreptat in jos), virful limbii in cerul gurii, fruntea este destinsa, pe fata apare un usor suris. Inchideti usor-usor ochii, indreptati-va atentia catre interiorul corpului.

Executia tehnicii:

0) In exersare porniti de la relaxarea corpului. Inspirati si expirati profund de citeva ori, dupa care relaxati capul, relaxati gitul, relaxati umerii, bratele, coatele, antebratele, articulatiile palmelor, palmele, degetele. Relaxati pieptul, abdomenul, spatele, zona taliei. Relaxati fesierii, coapsele, genunchii, gambele, gleznele, talpile, degetele. Relaxati interiorul corpului, organele interne (este suficient sa va ginditi la faptul ca interiorul corpului este relaxat, organele interne sunt relaxate), relaxati vasele de sange.

1) Ne imaginăm o rază de lumină care pleacă din dreptul inimii, merge în jos, iese prin tălpile noastre, intră în Pâmânt, călătorește spre centrul acestuia, iar odată ajunsă acolo cerem reconectarea cu energia feminină, iertarea greșelilor comise împotriva acesteia și reprezentantelor ei, îmbunătățirea și curățarea relațiilor, cu Pământul Mamă, cu subconștientul nostru, și orice altceva mai considerăm necesar. Apoi energia se întoarce, ajunge din nou în inima noastră, de unde urcă spre cer, iar odată ajunsă acolo cerem reconectarea cu Dumnezeu, cu Sinele nostru Superior, cu energia masculină, cu reprezentanții acesteia, și ne cerem iertare pentru greșelile comise față de aceasta și față de reprezentanții ei, îmbunătățirea și curățarea relațiilor, întoarcem energia în inimă.

2) Atentia se muta asupra rinichilor. Aspirati initial energie in interiorul rinichilor (va ginditi ca energia Universului vine din toate directiile si patrunde asemenea unui abur in interiorul rinichilor – va ganditi in acest mod cel putin citeva minute) si apoi recurgeti la cultivarea energiei in interiorul rinichilor (pentru a cultiva energia este suficient sa contemplati zona respectiva: acolo unde se duce atentia se va duce si energia). Ginditi-va la un pariias ce curge continuu prin acea zona. Puteti de asemenea sa va imaginati apa unei cascade cazind prin interiorul rinichilor. Mutati energia din rinichi prin uretere catre vezica urinara, apoi aduceti energia din vezica urinara din nou de-a lungul ureterelor pentru a ajunge in zona rinichilor. Repetati de mai multe ori aceasta deplasare a energiei.
3) Mutati atentia asupra ficatului. Aspirati energie in interiorul ficatului (asemenea unui abur venind din toate directiile) si apoi cultivati energia in aceeasi zona. Ganditi-va la o padure plina de verdeata, la copaci de cit mai multe feluri, cu frunzisul foarte bogat. Contemplati felul in care copacii cresc din ce in ce mai mult, cum trunchiul lor devine din ce in ce mai gros, frunzisul devine din ce in ce mai bogat, padurea creste din ce in ce mai mult. Mutati energia din ficat catre vezica biliara, apoi aduceti energia din vezica biliara din nou in zona ficatului. Se repeta de mai multe ori acest proces.
4) Mutati atentia asupra inimii. Aspirati energie in zona inimii (energia vine asemenea unor flacari puternice avand culoarea rosie) si apoi cultivati energia in aceeasi zona (contemplati zona inimii, activitatea acesteia). Ginditi-va la un foc foarte puternic ce arde in zona inimii. In timp, focul este din ce in ce mai puternic, o caldura si o lumina rosie foarte puternica se manifesta in zona inimii. Mutati energia din inima catre intestinul subtire, apoi aduceti energia din intestinul subtire din nou in zona inimii. Se repeta de mai multe ori acest proces.
5) Mutati atentia asupra splinei. Aspirati energie in interiorul splinei (asemenea unui abur) si apoi cultivati energia in aceeasi zona. Ganditi-va la o suprafata intinsa de pamant, ale carei margini sunt foarte departate, ca si cum nu ati reusi sa le vedeti. Mutati energia din splina catre stomac, apoi aduceti energia din stomac inapoi in zona splinei. Se repeta de mai multe ori acest proces.
6) Atentia se muta asupra plaminilor. Aspirati energie in interiorul plaminilor (asemenea unei ceti ce creste in timp) si apoi recurgeti la
cultivarea energiei, de asemenea in interiorul plamanilor. Ganditi-va la un zacamant metalifer ca aflandu-se in acea zona. Mutati energia din plamani catre intestinul gros,apoi aduceti energia din intestinul gros inapoi in interiorul plamanilor. Repetati de mai multe ori aceasta deplasare a energiei.
Forma de incheiere: Deschideti usor-usor ochii, frecati palmele pana se incalzesc si masati fata gandindu-va ca interiorul capului este din ce in ce mai luminos, toate ridurile dispar, pielea este din ce in ce mai fina. Pe masura ce faceti forma de incheiere sunteti din ce in ce mai relaxati, mai fericiti, mai plini de energie.

Masati zona parului cu buricele degetelor, bateti usor capul avand palmele relaxate. Masati ceafa rand pe rand cu cate o palma, masati
urechile de sus in jos si de la exterior catre interior, trageti usor de lobul urechilor in jos. Masati zona umerilor, rasuciti capul spre stanga si spre dreapta de mai multe ori, rotiti capul intr-o miscare cat mai ampla (miscarea barbiei trebuie sa fie cat mai ampla). Bateti bratele de la umar spre palma, pe ambele parti ale bratelor. Bateti partile laterale ale trunchiului si zona rinichilor. Masati zona rinichilor si oasele bazinului. Insistati pana in momentul in care zonele masate se incalzesc.

Bateti picioarele pe toate partile (fata, spate, partile laterale exterioare si cele interioare) de la coapse spre gambe. In final va ridicati in
picioare si va aplecati usor catre in fata si in jos, extinzand coloana vertebrala.

Rezumat

1.Relaxare + organe interne + vase de sânge.

2. Reconectarea cu Mama Pământ și Tatăl Cer

3. Rinichi – energizarea (abur) – pârâiaș/cascadă (câteva minute).

Mut energia din rinichi în vezica urinară prin uretre și invers de mai multe ori.

4. Ficat – energizare (abur) – pădure cu copaci care cresc.

Mut energia din ficat în vezica biliară și înapoi de mai multe ori.

5. Inimă – energizare flăcări – foc, căldură și lumină roșie din ce în ce mai puternice.

Mut de mai multe ori energia din inimă în intestinul subțire, și invers.

6. Splina – energizare (abur) – suprafață infinită de pământ.

Mut energia din splină în stomac și invers de mai multe ori.

7. Plămâni – energizare (ceață care crește) – zăcământ metalifer.

Mut energia din plămâni în intestinul gros (colon) și înapoi de mai multe ori.

Încheiere

 Deschideti usor-usor ochii, frecati palmele pana se incalzesc si masati fata gandindu-va ca interiorul capului este din ce in ce mai luminos, toate ridurile dispar, pielea este din ce in ce mai fina. Pe masura ce faceti forma de incheiere sunteti din ce in ce mai relaxati, mai fericiti, mai plini de energie.

Masati zona parului cu buricele degetelor, bateti usor capul avand palmele relaxate.

Masati ceafa rand pe rand cu cate o palma, masati
urechile de sus in jos si de la exterior catre interior, trageti usor de lobul urechilor in jos.

Sursa (mai puțin introducerea bolduită și reconectarea energetică): http://naturadivina.com/2012/01/12/echilibrarea-yin-yang-la-nivelul-organelor-interne/

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s