Meditație de reconectare și armonizare a principiilor masculine și feminine

Din cauza îndepărtării de natură, a educației excesiv de raționale, a restricțiilor sociale, a prejudecăților, a lucrurilor promovate de mass-media, a dezechilibrelor proiectate de părinți și de relația dintre aceștia asupra copiilor, se creează adesea în indivizi o confuzie între principiile masculine și feminine, o teamă, îndepărtare, neînțelegere și confuzie față de principiile Universului, ale Creației, de Dumnezeu, de Tatăl Cer și de Mama Pământ, de părinți, de copii, de reprezentanții aceluiași sex și a celui opus, neacceptarea propriei sexualități, rușine, vinovăție, teamă, frica de apă, de întuneric, de lumină, de spații deschise, de locuri strâmte, întunecoase, de zbor, de cădere în gol, probleme de sănătate din cauza nefuncționării corespunzătoare a unor organe, de a fapt a circulației energiei spre, în și între acestea (organele Yin conțin energia, iar cele Yang o transportă, sunt această energie) etc. Acolo unde se simte nevoie această meditația de mai jos trebuie dublată de o retrospectivă și analiză a propriei vieți, însoțită de intervenții terapeutice, proces pe care ni-l putem face singuri, apelând la specialiști, sau îmbinând cele două metode.

peisaj

Înainte de a începe meditația propriu-zisă, să facem o scurtă recapitulare a elementelor și principiilor feminine și masculine (Yin și Yang):

Yin Yang
Apã Foc
Feminin Masculin
Lunã Soare
Umbrã Strãlucire
Odihnã Activitate
Apus Rãsãrit
Nord Sud
Materie Energie
Dens (mai material) Rarefiat
Intunecat Luminos
Apã lichidã Vapori
Sãmânţã Fruct
Yin Yang
Produce formã Produce energie
Substanţial Non-substanţial
Coborâre Urcare
Dedesubt Deasupra
Inconştient Conştient
Interior Exterior

 

„In mijlocul Yin-ului apare Yang-ul,
Yang-ul activeazã Yin-ul”.

  • Opoziţia Yin -Yang
  • Interdependenţa Yin – Yang
  • Raportul de consum-alimentare şi intertransformare dintre Yin şi Yang (de aici pot apărea problemele de îngrășare, slăbire, problemele cu banii, hiper-activitatea, oboseală, insomnii etc.)
  • Divizibilitatea infinitã a Yin-ului şi Yang-ului (din neînțelegerea acestui lucru pot apărea frica, invidia, lăcomia, avariția, intoleranța, frica de moarte, lipsa de credință etc.)

Exemplu de meditație de reconectare și echilibrare masculin feminin

Suntem pe un vârf de munte. Privim cerul, soarele, norii, luna, stelele. Observăm alternanța zi/noapte, și noapte zi, lumină întuneric, căldură/frig. Soarele intră și iese nori. Vedem cum se formează vaporii de apă în nori, cum începe ploaia, care se revarsă asupra Pământului, umple apele mării, râurilor, lacurilor, oceanelor, cascadelor, face să rodească ogoarele, pădurile, grădinilor, vedem sămânțele cum sunt aruncate pe pământ, cum pătrund în acesta, cu cresc păduri, recolte, iarbă flori, pomi fructiferi.

Simțim vântul. Acesta este când cald, când rece, vine de la apus, răsărit, nord sau sud. Privim întinderea de apă de la poalele muntelui. Prim spre răsărit, apus, nord și sud. Ne imaginăm cum acestea formează o cruce, pe care o putem roti, dacă dorim. Intrăm și ieși dintr-o peșteră. Observăm stalactitele și stalagmitele, forma și energia acestora. Observăm tranziția lumină/întuneric, căldură/frig, umezeală/non-umezeală.

Mergem prin pădure, urcăm și coborâm, observăm alternanța lumină/umbră, animalele.

Coborâm cu un lift din vârful muntelui pînă la malul mării, numărând în gând zece etaje. Privim peisajul, elementele masculine și feminine. Pe măsură ce liftul coboară ne simțim tot mai relaxați. Când ajungem cu numărătoarea la unu suntem într-o stare de relaxare maximă, liniște, bucurie, pace, încredere în noi înșine și în tot ce ne înconjoară. (Această etapă trebuie făcută cât mai devreme în meditatție, pentru a intra în transă).

Ne plimbăm pe plajă, alergăm, intrăm în apă, înotăm, ne întoarcem la mal, ne încălzim la soare, la foc.

Simțim mirosurile și energiile pe care acestea la transmit dinspre forme: mirosul lemnului ars de foc, mirosul sării din apa mării, mirosul florilor, al fructelor, al pământului, al interacțiunii cu ploaia și vântul.

Când dorim să ne întoarcem, luăm liftul înapoi, numărăm în gând de la unu la zece, simțim ascensiunea, contemplăm peisajul, principiile și elementele masculine și feminine. Când ajungem la zece suntem complet treji, încărcați și energizați.

Această meditație ajută la reconectarea cu subconștientul și sinele nostru nostru superior, o mai bună înțelegere a evenimentelor, a cauzei și rolului acestora, cu Tatăl Cer și Mama Pământ, cu Dumnezeu/Divinitatea/Sursa/Universul și cu principiile acestuia/acestora, o mai bună relație cu părinții, copii, colegii, prietenii, oamenii, cu reprezentanții propriului sex și a celui opus, a relațiilor, a tot ceea ce ne înconjoară, o mai mare încredere în sine și în alții, toleranță, compasiune și iubire necondiționată, o îmbunătățire a stării de sănătate datorită mai bunei circulații a energiilor prin organism.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s