Călătoria eroului pentru recuperarea sufletului – Lumea de Jos – Păzitorul Pragului

Călătoria ne va conduce către o zonă cu o energie puternică. Pentru a merge în deplină siguranţă, este necesar să ne pregătim pentru călătorie, prin crearea unui spaţiu sacru. În societăţile tradiţionale, şamanul era protejat de către asistenţii săi, care rămâneau cufundaţi în rugăciune, în timp ce el călătorea. Asistenţii menţineau un spaţiu sacru, astfel încât forma fizică a vindecătorului să nu fie în primejdie, în timp ce călătoreşte în afara corpului său. Crearea unui spaţiu sacru ne va permite o călătorie sigură în tărâmurile subconştientului – totuşi, vă sugerez să fiţi conştienţi că recuperarea sufletului este un proces profund, care poate atinge amintiri inconştiente, pe care vi le-aţi reprimat multă vreme.
Eden
În culturile străvechi, spaţiile sacre sunt asociate adesea cu templele şi cu locurile pentru ceremonii, ca de exemplu Machu Pichu sau piramidele Toltecilor de la Teotihuacan. Multe culturi ale nativilor americani au construit kiva-uri în care să desfăşoare ceremonii sacre – acestea sunt, de obicei, structuri circulare construite sub pământ şi în care se intră de pe acoperiş, prin coborârea pe o scară de lemn. în interiorul acestora există o vatră pentru foc, o deschidere pentru ventilaţie şi o gaură mică în pământ. Această gaură este numită sipapu şi oferă o conexiune şi un loc de trecere către Lumea de Jos – accesul aici fiind un privilegiu care necesită o pregătire corespunzătoare şi o iniţiere. Când un kiva nu mai este folosit, sipapu este închis, pentru a proteja intrarea în Lumea de Jos. Deşi toate acestea sunt locuri sacre, un loc sacru poate fi creat oriunde pe Pământ, prin puterea rugăciunii. Când veţi realiza prima călătorie, veţi învăţa o rugăciune tradiţională, pentru a vă crea propriul spaţiu sacru şi pentru a vă întâlni cu Păzitorul Pragului.
Lumea de Jos a omului modern este cea care îmbină toate plăcerile omenirii, cu toate durerile pe care oamenii le resping sau le ascund. Dacă şamanul nu-şi începe călătoria cum trebuie, el va merge neprotejat şi va risca să fie întors din drum de către Păzitorul Pragului – sau, mai rău, să fie atacat de către stafii flămânde, care locuiesc pe tărâmul strămoşilor. El poate fi contaminat de energii toxice pe care le poate aduce cu sine în Lumea de Mijloc. Astfel, este important să respectăm regulile Lumii de Jos şi pe cei pe care îi întâlnim acolo şi să închidem uşa după noi, atunci când ieşim. Pe parcursul călătoriei, vă veţi imagina cum corpul vostru luminos coboară în Lumea de Jos.
Acolo îl vom întâlni pe Păzitorul Pragului din teritoriul sufletului. Acesta este o fiinţă imaginară, care păzeşte intrarea către zona subconştientului – un arhetip cunoscut sub diferite nume, în multe culturi. Îl veţi găsi la vechii greci ca fiind barcagiul Charon, cel care conduce sufletele de-a lungul râului morţii (râul Styx) şi ca ferocele câine paznic cu trei capete, Cerber. Pentru Budismul Tibetan, teribilul zeu Mahakala păzeşte intrarea în acest tărâm. în tradiţia Incaşă, acest Păzitor al Pragului este cunoscut sub numele de Huascar (cel care ne aduce împreună, care uneşte), iar înfăţişarea sa simbolică este cea de frânghie, sau coardă de viţă, care leagă Lumea de Jos de cea Mijlocie. Păzitorul Pragului poate fi un bărbat sau o femeie – sau amândouă – adică uneori apare ca bărbat şi alteori ca femeie.
Atunci când călătorim în Lumea de Jos, îl vom striga pe Păzitorul Pragului, cerându-i permisiunea să ne lase să intrăm şi să ne îndrume. El sau ea sunt Domnii Vieţii
şi ai Morţii, păstrătorii anotimpurilor şi cei ce aduc înnoirea lumii. Ei sunt nişte arhetipuri luminoase, care vă vor însoţi şi ne vor sfătui de-a lungul călătoriei noastre în cele patru spaţii. Puteţi să cereţi ghizii cu care sunteţi familiarizaţi – dar poate fi foarte benefic şi să lucrăm cu un Păzitor al Pragului care nu ne este cunoscut, deoarece întâlnirea cu el nu va fi marcată de niciun fel de încărcătură psihologică sau religioasă. Deoarece nu avem nicio aşteptare de la el, putem trăi experienţă lipsită de orice idee preconcepută. Totuşi, în pofida importanţei sale, Păzitorul Pragului nu are puterea de a schimba călătoria. Doar noi suntem cei care avem această putere.
În prima noastră călătorie, vom învăţa că putem vizita o grădină sacră, un Eden personal, în pântecul Mamei Pământ. Pe măsură ce o vom face, veţi restabili legătura voastră cu Marea Mamă şi cu femininul. Vă imaginaţi intrând în interiorul Pământului şi mergând înăuntrul acestei grădini sacre, scăldaţi în lumina soarelui şi înconjuraţi de flori frumos mirositoare şi de izvoare. Puteţi vizita Eden-ul vostru personal cât de des doriţi, pentru reînnoire şi vindecare. Aici îl vom întâlni pe Păzitorul Pragului, care ne va ghida către căutarea propriului vostru Graal. Mai întâi însă, trebuie să învăţăm să deschidem spaţiul sacru, să realizăm exerciţiul de respiraţie al Micii Morţi şi să călătorim către Eden-ul vostru.
„Să reparăm trecutul și să vindecăm viitorul, prin recuperarea sufletului” – Alberto Villoldo, Ph.D

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu Fătulescu – Practicant Theta Healing, Radiestezie, Inforenergetică, EFT, Șamanism, Maestru Reiki, Facilitator Star Magic

Anunțuri

2 răspunsuri la „Călătoria eroului pentru recuperarea sufletului – Lumea de Jos – Păzitorul Pragului

  1. Pingback: Călătoria eroului pentru recuperarea sufletului – Lumea de Jos – Păzitorul Pragului – detoatepentrutoti2016·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s