Călătoria Eroului – Traumele originare și ancestrale

Psihologii au interpretat această traumă originară ca pe o pierdere a inocenţei, pe care o experimentează fiecare copil în adolescenţă – o trecere obişnuită şi necesară către maturitate. Mami nu mai poate pupa rana, ca să o facă să se vindece, iar copilul „trebuie să părăsească grădina” şi să facă tranziţia către adultul încrezător în sine – aspect care poate fi experimentat adesea ca o cădere personală din Graţia Divină, nu mult diferită de cea pe care au suferit-o Adam şi Eva. Din păcate, mulţi copii sunt traumatizaţi într-o perioadă când sunt incapabili să înţeleagă, în profunzime, ce se întâmplă. În loc ca traumele să-i conducă la trezirea către maturitate, ele se transformă într-o pierdere a sufletului. Tot ceea ce înţeleg copiii este că în lume există durere şi suferinţă – şi că lumea nu mai este un loc sigur.
Adam si Eva
De exemplu, atunci când un copil în vârstă de şapte ani o vede pe mama sa luată pe targa, după ce a avut un accident de maşină, el nu înţelege că asta este spre binele mamei – el crede că nişte oameni răi o iau pe mama sa, pentru totdeauna. 0 astfel de traumă va rămâne închisă la nivelul reacţiei emoţionale a unui copil de şapte ani, iar din cauza acestui fapt, ca adult, se va comporta ca un copil de şapte ani, atunci când persoana pe care o iubeşte va fi luată de lângă el. El va continua să-l caute pe Tata (guvernul, partenerul de viaţă, sau Dumnezeu Tatăl) pentru a-i reface lumea. Trauma noastră originară nu este neapărat rezultatul unui eveniment în sine, tot aşa cum pierderea grădinii Edenului nu a fost un eveniment istoric; mai degrabă, este modul în care lucrurile au fost percepute prin ochii unui copil. În perioada producerii acelei răni, tot ceea ce înţelege copilul este că e înspăimântat şi că lumea a devenit un loc periculos.
Această percepţie este absolut iraţională şi foarte puternică. De fapt, este, mai mult ca sigur, ceea ce ne face să cădem în stări de depresie, să rămânem in relaţii abuzive, să acceptăm să lucrăm în servicii care ne fură toată plăcerea creatoare. Simţim că am fost alungaţi din Edenul nostru, astfel încât ne irosim viaţa încercând să domolim durerea pe care am suferit-o in timpul căderii din graţie.
Putem, de asemenea, să suferim de răni ancestrale care au trecut de la o generaţie la alta – ca cele îndurate în timpul Holocaustului, a Marii crize economice, sau a Revoluţiei. Indiferent de cauză, am moştenit un set de credinţe de la strămoşii noştri răniţi, pe care le-am adoptat ca fiind ale noastre. Atitudinile negative despre abundenţă, lipsă, succes, eşec, sexualitate şi intimitate provin din aceste răniri ancestrale. Când acest tip de pierdere a sufletului din timpul unei generaţii este transmis mai departe, copiii sunt marcaţi de probleme pe care nu l-au experimentat pe parcursul vieţii lor şi ajung să sufere de disperare şi autocondamnare.
Tot aşa putem aduce cu noi o traumă personală, dintr-o viaţă anterioară. Poate că atunci am murit sufocaţi în gheaţă, sau am fost alungaţi din sat, sau am pierdut pe cineva drag – acestea toate sunt dinamici psihospirituale neterminate, pe care le recreăm pe parcursul acestei vieţi. Ele ne predispun la experienţe unice „de soartă”, aşa cum o fac şi experienţele noastre din copilărie.
Vom vedea în articolele următoare cum intrăm în Spațiul Traumelor din Lumea de Jos pentru a descoperi, vindeca și recupera părțile de suflet traumatizate și refulate pentru a ne reîntregi. Acest exercițiu poate fi combinat cu metoda Matrix Reimprinting despre care am scris aici și aici.
„Să reparăm trecutul și să vindecăm viitorul, prin recuperarea sufletului” – Alberto Villoldo, Ph.D

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu Fătulescu – Practicant Theta Healing, Radiestezie, Inforenergetică, EFT, Șamanism, Maestru Reiki, Facilitator Star Magic

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s