Călătoria Eroului – Povestiri și umbre

Sunteţi aproape gata să călătoriţi în Spaţiul Traumelor. Să ştiţi că aceasta se petrece într-un loc plin de pace şi linişte – cu cât veţi afla mai multe din viaţa voastră, cu atât mai multă claritate îi veţi aduce călătoriei. Când veţi descoperi trauma originară, veţi debloca o energie care se află ascunsă adânc în interiorul psihicului vostru – aşa cum am făcut eu, atunci când l-am descoperit pe Alberto cel de zece ani, care stătea lângă uşă, în timp ce revoluţia se desfăşura afară. Îmi reprimasem acea amintire şi nu mai aveam nicio legătură conştientă cu evenimentul respectiv. Doar după ce am realizat recuperarea acelei părţi de suflet, tatăl meu mi-a confirmat că se întâmplase exact aşa, iar amintirea mea în legătură cu acel eveniment a ieşit treptat la suprafaţă. Numai după aceea am fost capabil să înţeleg sentimentul de în singurare pe care îl simţeam. În practica mea de vindecare, am înţeles că doar atunci când descoperim trauma noastră originară, urmează adevărata înţelegere.
umbra psihică
În Occident, suferim de ceea ce numim „evaluare prematură” – cu cât etichetăm mai repede ceva, îl numim, îl punem într-o categorie şi încercăm să-l înţelegem, cu atât scurtăm timpul în care se petrece transformarea profundă. Trauma originară pe care o descoperiţi în timpul călătoriei va apărea sub forma unei poveşti. Atunci când veţi intra în spaţiu, puteţi observa o scenă complicată, care are loc chiar în faţa voastră: oameni care ţipă unul la celălalt, cineva care are mâna băgată în foc, cineva ţipând în fundal, o bătrână care croşetează etc. Frumuseţea acestui lucru constă în faptul că poţi merge la fiecare dintre aceşti oameni şi să-i întrebi: „Ce se întâmplă aici? Care-i treaba? Care-i povestea?”, iar ei îţi vor revela modul în care trauma ta originară trăieşte în tine, chiar dacă s-ar putea ca ei să nu prezinte foarte exact modul în care s-au petrecut acele fapte.
Evenimentele pe care le descoperiţi vă pot părea absolut nefamiliare, întrucât puteţi întâlni părţi din suflet care sunt atât de înstrăinate şi de exilate, încât este mult prea dureros să le recunoaşteţi ca fiind ale voastre. Acestea sunt părtile voastre de umbră, pe care le-aţi făcut să tacă, dar pe care le proiectaţi adesea asupra altor oameni. Aceste proiecţii vă fac să-i criticaţi pe ceilalţi, pentru că vedeţi în ei însuşirile care nu vă plac la voi înşivă. Aşa că, atunci când întâlniţi partea voastră de umbră în Lumea de Jos, alături de traumele pe care ea le-a suferit, se poate să nu o identificaţi ca fiind o parte din voi.
De exemplu, într-una dintre primele mele călătorii, îmi amintesc că am găsit o siluetă îmbrăcată într-o capă, care biciuia un băieţel. Am presupus că băieţelul era o parte pierdută din sufletul meu, dar atunci când l-am întrebat, mi-a spus că, în realitate, am venit să-l vindec pe omul cel întunecat. M-am gândit că era o greşeală, că era povestea altcuiva, pentru că întotdeauna i-am detestat pe cei violenţi şi m-am identificat mai mult cu victimele. Ceea ce am înţeles după călătorie a fost că acest huligan nu-i agresa pe cei din jurul lui – el m-a agresat pe mine. Era umbra mea, partea din mine pe care trebuia să mi-o asum şi să o vindec. Nu uitaţi că toţi avem aceste părţi de umbră în interiorul nostru – chiar şi Maica Tereza. Odată, când am întrebat-o de ce a venit la Calcutta, ea mi-a răspuns că a venit, deoarece îl descoperise pe Hitler în interiorul său.
La fel cum traumele noastre pot fi ancestrale, şi aceste umbre sau părţi neasumate ale sufletului pot fi exprimate la nivel colectiv. De exemplu, Germania a suferit o perioadă de stagnare economică în anii ’20, dar comunitatea evreilor de acolo s-a dezvoltat şi a avut mari realizări în muzică, ştiinţă şi filozofie. În starea lor de stagnare, naziştii au proiectat paralizia economică (umbra lor) asupra evreilor – şi apoi s-au străduit să-i anihileze. În acest proces, naziştii şi-au pierdut natura lor omenească, iar acest fenomen se petrece, cu certitudine, atunci când ne pierdem sufletul. De asemenea, ne putem proiecta aspectele pozitive asupra altcuiva, sau umbra noastră poate fi acele atribute pe care am fi dorit să le avem: o versiune a noastră care este mai strălucitoare, mai inteligentă, mai frumoasă şi mai puternică. Acest lucru îl facem tot timpul, în cultura noastră în care celebritatea este pe primul plan.
Autoarea Marianne Williamson, autoarea cărţilor „Iubire magică” şi „Graţia de fiecare zi”, a vorbit foarte elocvent despre frica de natura noastră luminoasă. Atunci când a spus: „Ceea ce ne înspăimântă cel mai mult este lumina noastră şi nu întunericul din noi”, ea a vorbit despre dorinţa de a învăţa să ducem această lumină radiantă în interior, să-i simţim energia puternică şi adesea nefamiliară. Dacă suntem incapabili să o facem, proiectăm acest Sine idealizat asupra altcuiva – fie el un guru sau un profesor, care ne împiedică să o înţelegem. Acesta este motivul pentru care un şaman, la fel ca şi un psiholog sau un psihiatru, trebuie să-şi fi parcurs deja propria călătorie de vindecare – astfel încât să poată evita pericolele proiectării propriei umbre sau a propriei lumini, asupra altcuiva.
În călătoria de recuperare a sufletului, vom învăţa să trimitem lumină asupra părţilor din sinele noastre umbră, astfel încât să putem readuce părţile la care am renunţat. Atunci când pornim în această că lătorie, vă încurajez să aveţi încredere în acest proces şi să vă amintiţi că părăsim un mediul ordonat al raţiunii şi al logicii şi intrăm pe tărâmul magiei și intuiției.
„Să reparăm trecutul și să vindecăm viitorul, prin recuperarea sufletului” – Alberto Villoldo, Ph.D

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu Fătulescu – Maestru Reiki și Terapeut Psihologie Energetică, Șamanism, Theta Healing și Radiestezie

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s