Călătoria Eroului – Incursiune în Spațiul Traumelor

Ne vom pregătiă pentru această călătorie, deschizând un loc sacru. Ne aşezăm confortabil, închidem ochii, şi ne aşezăm mâinile în dreptul inimii, în postura rugăciunii. Creăm intenţia optimă pentru această călătorie, apoi ridicăm mâinile încet prin faţa frunţii, până când palmele ajung unite deasupra capului. Ne focalizăm la nivelul chakrei a opta şi extindem acest „ soare” strălucitor, astfel încât să ne cuprindă întregul corp, deschizându-ne încet mâinile spre lateral, aşa cum îşi deschide aripile un fazan. Aducem apoi mâinile în poală, pentru a le relaxa. Invocăm cele patru direcţii cardinale; şarpele, jaguarul, pasărea colibri şi vulturul; precum şi Raiul şi Pământul. Facem exerciţiul Micii Morţi (inspirăm şi expirăm de şapte ori, numărând de fiecare dată până la şapte) iar apoi începem călătoria către grădina din Lumea de Jos.
Cheile Raiului
Ne imaginăm cum corpul nostru luminos se scufundă în pământ. Simţiţim solul bogat şi umed, rădăcinile marilor copaci şi pietrele ce se află în mâl. Mergem în jos prin pietriş, mai adânc şi mai profund, până când vom găsi un râu interior. Ne întindem în apa lui pentru a ne odihni și simţim cum pietrele ne apasă spatele. Ne imaginăm apa rece şi răcoritoare care trece peste noi, purificându-ne pentru călătorie. Permitem să fim luat de către aceste ape şi duși adânc spre centrul Pământului, până când ele ne vor purta pe ţărmul unei grădini sfinte. Acum ne ridicăm şi privim împrejur. Intrăm într-o grădină cu o pajişte frumoasă, ce se întinde în faţa noastră. Ne vizualizăm înconjuraţi de flori, de păsările care ciripesc în pădurea din apropiere. Ne facem drum pentru a ajunge la un izvor şi ne aşezăm un moment pentru a ne bucura de frumuseţea strălucitoare din jurul nostru. Acesta este un loc în care puteţi veni oricând, pentru a vă vindeca şi a vă reface.
Îl chemăm acum pe Păzitorul Pragului, Domnul Vieţii şi al Morţii, paznicul Lumii de Jos, cel care primeşte spiritele strămoşilor – după ce aceştia au trecut în lumea de dincolo – şi le aduce înapoi la Mamă. Ne vom mărturisi intenţia de a călători în Spaţiul Traumelor. Păzitorul Pragului ar putea să ne întrebe: „De ce v-aş lăsa să intrați în acest loc, în care doar cei morţi pot veni?” Trebuie să ne manifestaţi clar intenţia de a ni se arăta trauma originară, pentru că, altfel, nu ni se va permite să intrăm. Păzitorul Pragului poate spune: „Astăzi nu e o zi bună de călătorit”. Dacă von auzi aceste cuvinte, este bine să îi urmăm sfatul. Păzitorul Pragului aduce armonie în haosul Lumii de Jos, deci el va şti dacă putem intra acolo în siguranţă, sau nu.
Când ne va permite să intrăm, trebuie să-l rugăm pe Păzitor să vne ghideze. Într-o parte vom observa un deal cu o intrare într-o peşteră. Îl vom ruga să ne conducă în acea peşteră şi în Spaţiul Traumelor. Aţi venit ca să fiţi martor la trauma originară care trăieşte în voi – cea care este cea mai importantă pentru vindecarea voastră. Rugaţi-vă corpul-minte să genereze o imagine a ceea ce este depozitat pentru voi în interiorul acestei peşteri. Apoi, păşiţi în Spaţiul Traumelor şi descoperiţi piesa ce se joacă acolo. Mergeţi direct în mijlocul scenei, printre actorii pe care s-ar putea să-i recunoaşteţi sau nu. Priviţi în partea din spate a camerei: Există un foc? Cine este persoana din umbră? Pe ce se adună praful în rafturile bibliotecii? Priviţi în jurul vostru şi exploraţi. Dacă nu puteţi vizualiza bine, încercaţi să găsiţi un alt simţ care să vă ghideze – fie el simţul tactil, al mirosului, sau chiar o intuiţie legată de ceea ce s-ar putea petrece. S-ar putea să fie mai greu – dar, în acelaşi timp, poate fi mai eficient, deoarece nu veţi fi distraşi de activitatea vizuală.
Şinele rănit poate fi un băieţel sau o fetiţă, un bebeluş, o persoană în vârstă, sau chiar cineva de sex diferit de al vostru. Aceste părţi ale sufletului vostru sunt aspecte a cine sunteţi voi. întreba-ţi-vă Şinele rănit: „ Cine eşti tu?”, „ Când ai plecat?” şi „De ce ai plecat?” Amintiţi-vă că Şinele rănit nu este acelaşi lucru cu partea sufletului pe care mergeţi să o recuperaţi. Vom aduce înapoi Şinele vindecat, pe care-l vom întâlni în Spaţiul Graţiei. Acum ne pregătim să plecăm din acest spaţiu, parcurgând înapoi acelaşi drum pe care am venit. Ne luăm rămas bun de la Domnul Vieţii şi al Morţii spunându-i: „Îți mulţumim pentru că ne-ai permis să intrăm pe tărâmul tău, unde doar cei care au păşit dincolo de moarte pot pătrunde.”.
Ne scufundăm în ape și le lăsăm să ne ducă înapoi în locul în care ne-am odihnit, spălându-ne toate energiile care nu aparţin Lumii de Mijloc. După aceea, începem să călătoriţi înapoi prin stratul de piatră; trecem dincolo de rădăcinile arborilor seculari, de bolovanii imenşi, de solul umed şi bogat, și ne întoarcem în cameră. Ne întindem tot corpul, ne frecăm mâinile, faţa, deschidem ochii şi revenim în corpurile noastre, apoi închidem spaţiul sacru.
Acest exercițiu poate fi combinat cu metoda EFT (Tehnici de Eliberare Emoțională) Matrix Reimprinting despre care am scris aici și aici. (Radu Fătulescu)
„Să reparăm trecutul și să vindecăm viitorul, prin recuperarea sufletului” – Alberto Villoldo, Ph.D

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu Fătulescu – Practicant Theta Healing, Radiestezie, Inforenergetică, EFT, Șamanism, Maestru Reiki, Facilitator Star Magic

Anunțuri

Un răspuns la „Călătoria Eroului – Incursiune în Spațiul Traumelor

  1. Pingback: Călătoria Eroului – Dialog cu Sinele Vostru rănit | Terapie, Vindecare, Șamanism, Theta Healing, REIKI, Psihologie Energetică, EFT, Radiestezie, Inforenergetică·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s