Călătoria Eroului – Regele Pescar și Starea de Grație

În mitul lui Parsifal, îl regăsim pe Regele Pescar, un exemplu clasic al cuiva care a căzut din starea de graţie. Când l-am întâlnit pentru prima dată, regele trăia în castelul Graal-ului, gemând de durere din cauza unei răni în pântec, în timp ce curtenii se distrau în jurul său – cavalerii şi domniţele fecioare mâncau, dansau şi beau din Graal. Da, Regele Pescar trăia chiar în prezenţa acelui lucru care-l  putea vindeca, dar el nu putea să participe la bucurie. (Aşa se petrec lucrurile, atunci când se pierde starea de graţie: suntem înconjuraţi de frumuseţe, dar incapabili să o recunoaştem sau să ne bucurăm de ea.) Regele a trebuit să sufere şi să aştepte ca un tânăr naiv, precum Parsifal, să ajungă din întâmplare la palat şi să-i adreseze întrebarea vindecătoare: „Cui serveşte Graal-ul?”. Regele Pescar reprezintă Şinele nostru minunat, pe care-l purtăm în aproape toate vieţile noastre. Observăm bucuria şi frumuseţea peste iot în jurul nostru, dar ne interzicem să participăm la ele.
Parsifal
Parsifal matur îmbătrâneşte, devenind o versiune a Regelui Pescar, şi îşi îndeplineşte în continuare datoriile de cavaler, dar fără nicio bucurie. Focul care a ars în interiorul lui în tinereţe se stinge acum. El rătăceşte fără ţintă prin ţară, uitând că aşteaptă să reapară Castelul Graal-ului. Epuizat şi lipsit de starea de inocenţă, el îşi petrece viaţa făcând ceea ce a făcut dintotdeauna – salvează fecioare şi eliberează castele asediate – până când i se cere să-şi dea jos armura. Când redescoperă, în sfârşit, castelul Graal-ului şi pune întrebarea esenţială, atât Parsifal cât şi Regele Pescar se vindecă simultan, ceea ce le permite să primească starea de graţie a Graal-ului.
Motivul pentru care Sfântul Graal nu a fost descoperit de nici-unul dintre cavalerii Regelui Arthur, cu excepţia lui Parsifal, este că potirul nu există în lumea fizică – el se află doar în invizibilul Castel al Graal-ului. Acesta este un loc despre care toate tradiţiile înţelepciunii spun că nu poate fi găsit niciodată printr-o simplă căutare, dar poate fi descoperit de cei care caută. Cu alte cuvinte, este necesar ca noi să pornim în căutare pentru a găsi ceea ce ne-a fost întotdeauna la îndemână, sau vom transfera această sarcină, copiilor noștri.
Parsifal şi Regele Pescar sunt ambii aspecte ale sufletului nostru: Dacă Parsifalul nostru nu va găsi niciodată Graal-ul, el va deveni Regele Pescar, sperând şi rugându-se să apară cineva care să-l vindece. Adesea văd acest lucru ca pe o traumă care se transferă între generaţii, de la mamă la fiică, sau de la tată la fiu: Părinţii nu au fost niciodată capabili să-l vindece sau să-l salveze pe Parsifalul lor lăuntric, astfel încât ei au transferat această traumă, în speranţa că următoarea generaţie o va vindeca pentru toţi cei care au fost înaintea lor.
În cele din urmă, toate pierderile de suflet reprezintă o separare de Divinitatea noastră, de Sinele nostru natural, care trăieşte într-o stare de graţie permanentă. Acest Sine nu se revelează până când nu ne confruntăm cu traumele noastre, până când nu avem curajul de a ne rescrie contractele limitative ale sufletului nostru şi până nu începem călătoria eroului către vindecare. Ne imaginăm graţia ca un fel de stare Divină, în care putem intra doar dacă practicăm o formă corectă de meditaţie, sau dacă spunem rugăciunea potrivită. Dar pe acest drum nu există niciun indicator care să anunţe: „Graţia, pe aici”, marcân-du-ne traseul care să ne conducă acolo.
Observarea traumei originale, aşa cum am făcut şi în călătoriile anterioare, oferă mari revelaţii. Mulţi dintre pacienţii mei au fost vindecaţi atunci când au înţeles, în sfârşit, că fobia faţă de foc, înălţime sau spaţii închise vine dintr-o experienţă trăită într-o viaţă anterioară. Dar pentru o vindecare profundă trebuie să mergem dincolo de această înţelegere şi să renegociem contractele făcute de către Sinele nostru rănit şi doar după aceea ne putem recupera părţile vindecate ale sufletului.
Parsifal a rătăcit prin viaţă ani întregi înainte de a reintra în Castelul Graal-ului; Psyche a trebuit să treacă printr-o maturizare profundă şi să îndeplinească patru sarcini aparent imposibile, înainte de a putea regăsi acea frumuseţe interioară care să o susţină nu numai ca mireasă, ci şi ca zeiţă. Nu există nicio cale prin care să ne regăsim starea de graţie, în afară de a ne îmbarca în călătoria eroului. Pentru a o face, trebuie să mergem în Spaţiul Graţiei pentru a regăsi acea parte pierdută de suflet care a rămas întotdeauna în starea de graţie. Acolo ne vom descoperi Şinele vindecat, care a fost păstrat într-o deplină stare de armonie. Ceea ce vom recupera, ce vom lua cu noi la întoarcerea în Eden, se naşte din înţelepciune care ne permite să avem din nou încredere profundă, să iubim din nou cu înţelepciune şi să trăim cu inima.
„Să reparăm trecutul și să vindecăm viitorul, prin recuperarea sufletului” – Alberto Villoldo – PhD

Alte tehnici similare, și chiar cele mai simple, eficiente, rapide și durabile, conform numeroaselor studii: EFT, EFT Matrix Reimprinting.

Pentru detalii vă recomand să citiți și articolul: Cum decurge prima ședință de terapie.

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro. Cabinetul este în zona Piața Unirii.

Contribuția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet. Cabinetul se află în zona Piața Națiunilor Unite (lângă Piața Unirii).

Radu Fătulescu – Practicant Theta Healing, Radiestezie, Inforenergetică, EFT, Șamanism, Maestru Reiki, Facilitator Star Magic, Inițiat în Ordinul lui Melchizedek și în Ordinul Protectorilor Pământului

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s