Călătoria Eroului – Spațiul Grației

Tatăl meu a murit la vârsta de 50 de ani, chiar dacă a trăit până la vârsta de 76 de ani… El a murit de altă moarte – una care ne fură spiritul şi ne lasă lipsiţi de viaţă. Mi-am promis că voi muri altfel. Ştiu că puterea pe care o putem dobândi în călătoria Celor Patru Vânturi este mai mult decât cunoaşterea pe care am acumulat-o prin epifaniile spiritului, responsabilitatea asumată şi conştiinţa de a avea grijă de Pământ. Acestea sunt lucruri pe care le-am dobândit pe parcursul diferitelor vieţi. Există un corp de energie, pe care o luăm din Sud. Există un corp al naturii – un corp eteric, pe care-l dobândim din Vest. Corpul jaguarului. Există un corp astral, cel care are o viaţă la fel de lungă ca şi a stelelor. Acesta este Nordul. Corpul vechilor maeştri. Corpul mistic. înţelepciunea universului. Există, cred, un corp cauzal în Est. Gândul dinaintea acţiunii. E ceea ce există înaintea faptelor. Principiul creator. Corpul vulturului. Deci iatâ-mă, ştiind că trebuie să-mi continui călătoria. Există noi întrebări care cer un răspuns. Există experienţe care trebuie să fie urmate…
Paradis
Când suntem în starea de graţie, suntem pe deplin însufleţiţi de viaţă. Este ceea ce chinezii numesc „chi-ul trezit”, sau ceea ce ne facem să ne dăm jos din pat în fiecare dimineaţă şi să depăşim orice obstacol din viaţă. Când am ieşit din ea, este un mare efort să întâmpinăm fiecare zi, iar viaţa devine o povară pe care trebuie să o purtăm cât putem mai bine. Chiar dacă sufletele noastre se străduiesc să trăiască în stare de graţie, de obicei luăm cunoştinţă de ea numai când îi simţim lipsa – de exemplu, atunci când forţa vieţii ne este epuizată din cauza unei căsătorii abuzive sau a unei probleme de serviciu, sau când suntem presaţi să ne periclităm visele, prin faptul că urmăm un curs al vieţii aşa cum se aşteaptă alţii, dar care e departe de chemarea inimii noastre. Atunci devenim ataşaţi de atingerile efemere ale unui elixir aproape insesizabil, numit „fericire”.
Mulţi dintre noi confundă starea de graţie cu fericirea, dar prima este profundă şi transformatoare, în timp ce a doua este trecătoare şi conjuncturală. în societatea
Occidentală industrializată, suntem la dispoziţia unor manifestări de conjuncturi favorabile pentru a putea trăi un moment de fericire, dar aceasta este departe de
sentimentul interior de stare de bine, pe care îl cunoaştem sub numele de graţie. Suntem atât de dependenţi de ideea că fericirea este adusă de evenimente şi circumstanţe, încât rămânem uimiţi de mulţumirea oamenilor „simpli” şi „săraci” – aceia care nu au mai mult decât mâncarea din stomac, un acoperiş deasupra capului şi sănătatea copiilor lor şi a fiinţelor iubite, de exemplu.
Cercetările arată că fericirea este percepută complet diferit de către cei care luptă pentru a avea ce să mănânce şi cei care sunt capabili să-şi satisfacă necesităţile de bază (cei ce beneficiază de masă şi adăpost), dar că există doar o diferenţă minoră între cei care au satisfăcute necesităţile de bază şi cei care sunt extrem de bogaţi. Bineînţeles că fericirea adusă de maşinile la modă sau rochiile scumpe funcţionează pentru o perioadă de timp, dar omul se adaptează repede, iar ultimele jucării devin noi etaloane – astfel încât, omul este aruncat înapoi, listarea de dorinţă. Pentru a parafraza cuvintele lui Aldous Huxley, facem din tavanul dorinţelor de ieri, podeaua aşteptărilor de azi.
Aşa cum medicina chineză tratează o persoană obeză ca pe o fiinţă care, de fapt, moare de foame, în încercarea disperată de a umple, cu mâncare, o lipsă majoră din fiinţa ei, putem şi noi să ne gândim la dependenţii de cumpărături, ca fiind cei care încearcă cu frenezie să cumpere un tratament, pentru a umple golul spiritual din vieţile lor. întrucât ne lipseşte pacea interioară, suntem prinşi în vâltoarea vieţii, fără a putea trăi cu adevărat în momentul de acum, şi încercăm să ne satisfacem sentimentele inconfortabile cheltuind bani, mâncând exagerat, având mulţi parteneri sexuali sau muncind obsesiv. Sau putem să cădem în abuzul de medicamente şi droguri, ceea ce ne oferă pe moment sentimentul de fericire, dar care dispare rapid şi ne face să ne simţim multmai goliţi după aceea.
Oamenii apelează la narcotice pentru a-şi crea stări înalte, dar când devin dependenţi de ele, aceste stări înalte sunt înlocuite de un sentiment cumplit de lipsă. Starea de dependenţă este numită „a avea o maimuţă în spate”, din motive binecunoscute: când fiinţele umane cad pradă instinctelor creierului de maimuţă – frica, mâncarea, competiţia şi atracţia sexuală – existenţa devine o luptă pentru supravieţuire, ceea ce face imposibil să trăim în starea de graţie. Cele două se exclud
reciproc. în starea de graţie, suntem liberi să fim „ca nişte crini pe câmpii” care nu au nevoie de nimic – sau suntem cei care „se plimbă în valea umbrei morţii şi nu le este frică de rău”… dar plăcerile de moment nu ne pot aduce în acea stare şi nici nu o vor face. La urma urmei, ce imagine mai bună ne poate induce starea de graţie, decât surâsul unui bebeluş? Copiii mici nu se străduiesc să obţină fericire şi nu pun la inimă tristeţea – ei, pur şi simplu, sunt. Aceasta este starea de graţie.
„Să reparăm trecutul și să vindecăm viitorul, prin recuperarea sufletului” – Alberto Villoldo – PhD

Alte tehnici similare, și chiar cele mai simple, eficiente, rapide și durabile, conform numeroaselor studii: EFT, EFT Matrix Reimprinting.

Pentru detalii vă recomand să citiți și articolul: Cum decurge prima ședință de terapie.

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro. Cabinetul este în zona Piața Unirii.

Contribuția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet. Cabinetul se află în zona Piața Națiunilor Unite (lângă Piața Unirii).

Radu Fătulescu – Practicant Theta Healing, Radiestezie, Inforenergetică, EFT, Șamanism, Maestru Reiki, Facilitator Star Magic, Inițiat în Ordinul lui Melchizedek și în Ordinul Protectorilor Pământului

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s