NAVIGÂND ODATĂ CU DESTINUL: IUBIRE, PUTERE, BANI ȘI SĂNĂTATE

La vârsta de 30 de ani, am experimentat câteva relaţii semnificative. Apoi, într-o dimineaţă m-am trezit şi am descoperit că experimentasem doar o singură relaţie, iar şi iar… Dacă nu înveţi lecţia, sfârşeşti prin a te căsători cu ea.
Dharma
Psihiatrul austriac Viktor Frankl şi-a dezvoltat ideile pentru cartea sa, Omul îşi caută menirea, într-un lagăr de concentrare nazist, unde a stat închis vreme de peste trei ani, în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. În timp ce trăia într-un coşmar, el a ajuns să înţeleagă că dorinţa umană cea mai profundă este aceea de a descoperi menirea şi scopul vieţii – cum altfel, s-a minunat el, ar putea cineva să supravieţuiască unor asemenea orori? „Unui om i se poate lua totul”, a scris Frankl, „în afară de un lucru: ultima dintre libertăţile umane – aceea de a ne alege atitudinea în orice circumstanţe, de a ne alege drumul propriu.”
În timp ce mulţi dintre supravieţuitorii lagărului au suferit de stres post traumatic şi vieţile lor emoţionale au fost distruse, Frank a mers înainte şi a devenit doctor, filozof şi autorul a 32 de cărţi. înainte de moarte, el a primit 29 de premii şi Medalia Albert Schweitzer. Cum a putut să realizeze toate acestea? A fost el născut cu sămânţa măreţiei, sau era doar un om obişnuit, care şi-a construit un destin extraordinar, răspunzând chemării sufletului său?
Miturile noastre cele mai vechi spun că toţi intrăm în lume cu o chemare în suflet. Carl Jung credea că atunci când nu luăm aminte la această chemare şi nu este o chemare către măreţie, ci o chemare către sensul vieţii – viaţa noastră este irosită. Măreţia lui Frankl a constat din abilitatea sa de a afirma necesitatea umană de a găsi sensul existenţei – o necesitate care transcende condiţiile externe de viaţă. Când Frankl a urmat cursul destinul său, soarta nu a putut să-1 înfrângă, indiferent cât de cumplite erau circumstanţele. Atunci când spunem da destinului nostru, suntem capabili să transcendem suferinţa şi să triumfăm în condiţii care par imposibile.
Pentru a avea o semnificaţie, destinul nostru nu trebuie să fie măreţ, sau validat de aclamaţiile publicului – precum a fost al lui Frankl – însă trebuie să fie plin de înţeles şi scop. Aceste calităţi sunt total independente de acumularea de posesiuni materiale, de căsătorie, de a întemeia o familie, sau de a deveni faimos. Putem găsi fericirea cu buzunarele goale şi în solitudine, tot aşa cum putem găsi durere şi suferinţă, în mijlocul celui mai mare confort din lume şi a unui companion deosebit.
„Să reparăm trecutul și să vindecăm viitorul, prin recuperarea sufletului” – Alberto Villoldo – PhD

Pentru mai multe informații în acest sens vă recomand să citiți și articolul: Cum decurge prima ședință de terapie.

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Contribuția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet (București, zona Piața Unirii – Piața Națiunilor Unite).

Radu Fătulescu – Practicant Theta Healing, Radiestezie, Inforenergetică, EFT, Șamanism, Maestru Reiki, Facilitator Star Magic, Inițiat în Ordinul lui Melchizedec și Ordinul Păstrătorilor Pământului

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s