NAVIGÂND ODATĂ CU DESTINUL: IUBIRE, PUTERE, BANI ȘI SĂNĂTATE

La vârsta de 30 de ani, am experimentat câteva relaţii semnificative. Apoi, într-o dimineaţă m-am trezit şi am descoperit că experimentasem doar o singură relaţie, iar şi iar… Dacă nu înveţi lecţia, sfârşeşti prin a te căsători cu ea.
Dharma
Psihiatrul austriac Viktor Frankl şi-a dezvoltat ideile pentru cartea sa, Omul îşi caută menirea, într-un lagăr de concentrare nazist, unde a stat închis vreme de peste trei ani, în timpul Celui de-al Doilea Război Mondial. În timp ce trăia într-un coşmar, el a ajuns să înţeleagă că dorinţa umană cea mai profundă este aceea de a descoperi menirea şi scopul vieţii – cum altfel, s-a minunat el, ar putea cineva să supravie ţuiască unor asemenea orori? „Unui om i se poate lua totul”, a scris Frankl, „în afară de un lucru: ultima dintre libertăţile umane – aceea de a ne alege atitudinea în orice circumstanţe, de a ne alege drumul propriu.”
În timp ce mulţi dintre supravieţuitorii lagărului au suferit de stres post traumatic şi vieţile lor emoţionale au fost distruse, Frank a mers înainte şi a devenit doctor, filozof şi autorul a 32 de cărţi. înainte de moarte, el a primit 29 de premii şi Medalia Albert Schweitzer. Cum a putut să realizeze toate acestea? A fost el născut cu sămânţa măreţiei, sau era doar un om obişnuit, care şi-a construit un destin extraordinar, răspunzând chemării sufletului său?
Miturile noastre cele mai vechi spun că toţi intrăm în lume cu o chemare în suflet. Carl Jung credea că atunci când nu luăm aminte la această chemare şi nu este o chemare către măreţie, ci o chemare către sensul vieţii – viaţa noastră este irosită. Măreţia lui Frankl a constat din abilitatea sa de a afirma necesitatea umană de a găsi sensul existenţei – o necesitate care transcende condiţiile externe de viaţă. Când Frankl a urmat cursul destinul său, soarta nu a putut să-1 înfrângă, indiferent cât de cumplite erau circumstanţele. Atunci când spunem da destinului nostru, suntem capabili să transcendem suferinţa şi să triumfăm în condiţii care par imposibile.
Pentru a avea o semnificaţie, destinul nostru nu trebuie să fie măreţ, sau validat de aclamaţiile publicului – precum a fost al lui Frankl – însă trebuie să fie plin de înţeles şi scop. Aceste calităţi sunt total independente de acumularea de posesiuni materiale, de căsătorie, de a întemeia o familie, sau de a deveni faimos. Putem găsi fericirea cu buzunarele goale şi în solitudine, tot aşa cum putem găsi durere şi suferinţă, în mijlocul celui mai mare confort din lume şi a unui companion deosebit.
„Să reparăm trecutul și să vindecăm viitorul, prin recuperarea sufletului” – Alberto Villoldo – PhD

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu-Mihai Fătulescu – Maestru Reiki și Terapeut Psihologie Energetică, Șamanism, Theta Healing, Radiestezie și Inforenergetică

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s