Abandonarea credințelor limitative – Exemple

O vacă sacră este ultimul lucru pe care aţi dori să-l pierdeţi sau la care să renunţaţi – şi s-ar putea să fie ceva despre care credeţi că e imperios necesar să-l păstraţi. De exemplu, am fost o dată să ofer consultanţă unei companii, pentru că fondatorul ei simţea că afacerea stagnează. El mi-a spus că dorea să schimbe totul, pentru a îmbunătăţi lucrurile. Ei bine, după ce m-am întâlnit cu toţi managerii săi, am descoperit că el era ceea ce trebuia schimbat! Managerii săi ştiau că aveau probleme cu compania, dar le era frică să-i spună şefului lor că aveau probleme cu deciziile sale manageriale.
credinte limitative
Fondatorul companiei era vaca cea sfântă care trebuia sacrificată, pentru ca să se poată face transformări importante. Atunci i-am spus preşedintelui că trebuia să se concedieze pe el însuşi. El s-a promovat în consiliul director şi i-a predat unei generaţii noi operaţiile zilnice ale companiei. După aceasta, compania a început să înflorească, iar angajaţii erau fericiţi şi, prin urmare, mai creativi şi mai productivi. Fondatorul companiei s-a întors la menirea lui de organizator pe un plan mai larg şi de planificator strategic, ceea ce îi plăcuse întotdeauna S-a simţit mai capabil şi, pentru prima dată, a fost recompensat cu bucuria parteneriatului în afaceri.
Vedeţi voi, o vacă sacră este o credinţă limitatoare pe care o confundăm cu realitatea. Este totdeauna acel lucru pentru care nu avem timp, bani, sănătate sau curaj de a-l realiza, dar pe care trebuie să dorim să-l abordăm, pentru a deveni fiinţe complete. Este acel lucru care ne determină să facem încontinuu ceea ce am făcut mult mai mult timp decât s-ar fi cuvenit, chiar dacă ştiam că e ceva greşit. Odată, un client mi-a spus: „Serviciul meu este un coşmar, dar am nevoie de el.” Chiar dacă detesta să meargă la lucru, acest om s-a agăţat de poziţia sa, alegând să meargă adormit prin viaţă, în loc să rişte să exploreze cum ar fi să-şi fi sacrifice vaca sacră şi să plonjeze în necunoscut.
Chiar dacă riscurile sunt adesea enorme, pericolul de a merge adormit prin viaţă este şi mai mare. Când rămânem agăţaţi de credinţele noastre limitatoare, pot rezulta dificultăţi şi boli. O cunoştinţă de-a mea, profesor universitar, îmi spunea mereu că atunci când se va pensiona, în sfârşit va face ceea ce a dorit să facă. Din nefericire, înainte ca să iasă la pensie a murit de atac de inimă. Lecţia care se desprinde de aici este că nu putem aştepta întotdeauna: trebuie să renunţăm la credinţele care ne limitează, ca să putem călători către destinul nostru.
Bineînţeles că e mai uşor de spus, decât de făcut. îmi amintesc de povestea unui indian foarte bătrân despre nişte papagali care se aflau într-o cuşcă din palatul unui sultan. 0 pasăre bătrână le spunea celor care fuseseră născute în captivitate despre cerul albastru, despre cât de gustos e fructul de mango, atunci când îl mănânci din pom şi, bineînţeles, despre ce minunat este să zbori liber în înălţimi. într-o zi, îngrijitorul păsărilor a lăsat cuşca deschisă, iar cel care le spusese poveştile le-a zis: „Duceţi-vă prietenii mei. Duceţi-vă şi zburaţi. Mergeţi şi vedeţi vârfurile copacilor şi pentru mine.” Unul câte unul, papagalii au zburat din cuşcă – cu excepţia celui care i-a sfătuit să iasă. Această pasăre bătrână nu a dorit să-şi sacrifice siguranţa, pentru libertate.
Credinţele limitatoare sunt întotdeauna păstrate ca o dogmă. De exemplu, Galileo a fost adus în faţa Inchiziţiei, în secolul al XVII-lea, ca fiind un eretic, întrucât susţinea teoria lui Copernic, care spunea că Pământul se învârte în jurul Soarelui, ceea ce era în conflict cu învăţăturile timpului. Fiind criticat de o lume care nu-şi cunoştea locul în cer şi oprimat de biserică, el şi-a abandonat investigaţiile în legătură cu mişcarea corpurilor cereşti. Cu toate acestea, el s-a simţit obligat să se întoarcă la chemarea sa, ba chiar să o apere chiar şi în faţa Papei. Galileo a trebuit să sacrifice vaca sacră ce proclama faptul că planeta noastră era centrul Universului, cu soarele şi stelele care se învârteau în jurul ei. Chiar dacă a fost privat de libertate pentru că a negat această credinţă, prin faptul că a rămas credincios destinului său, în faţa unui pericol copleşitor, el a făcut o descoperire care a schimbat cursul ştiinţei, pentru totdeauna. În acea perioadă, ideile lui Galileo au fost considerate ca fiind false – dar astăzi sunt acceptate de toată lumea, iar şcolarii de pretutindeni învaţă despre el şi despre descoperirile sale.
La fel ca şi Galileo, dacă doriţi să urcaţi pe înălţimile cele mai mari, trebuie să procedaţi ca el, chiar şi când sunteţi confruntaţi cu dogme şi opoziţie. Prietenii voştri şi familia nu vor crede că vă părăsiţi serviciul, cariera sau relaţia perfectă din punctul lor de vedere, pentru a vă împlini destinul – ei vor gândi că urmaţi o cale a nebuniei. Dar, a răspunde chemării tale înseamnă doar că răspundeţi opiniilor unei singure persoane: voi înşivă.
„Să reparăm trecutul și să vindecăm viitorul, prin recuperarea sufletului” – Alberto Villoldo – PhD

Un alt instrument excelent pentru schimbarea Credințelor noastre Limitative îl reprezintă Psihologia Energetică – Tehnicile de Eliberare Emoțională (EFT)Psihologia Energetică – Tehnicile de Eliberare Emoțională (EFT) și varianta lor – Matrix Reimprinting.

Pentru mai multe informații în acest sens vă recomand să citiți și articolul: Cum decurge prima ședință de terapie.

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Contribuția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet (București, zona Piața Unirii – Piața Națiunilor Unite).

Radu Fătulescu – Practicant Theta Healing, Radiestezie, Inforenergetică, EFT, Șamanism, Maestru Reiki, Facilitator Star Magic, Inițiat în Ordinul lui Melchizedec și Ordinul Păstrătorilor Pământului

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s