Ordinul Protectorilor Pământului

De milenii, societățile secrete ale vracilor indieni din America și-au păstrat cu grijă învățăturile înțelepciunii lor și s-au comportat ca paznici ai naturii. Acești Protectori ai Pământului au existat la mai multe popoare și erau numiți în mai multe moduri. De exemplu, în Anzi și Amazon, ei erau cunoscuți drept Laika. În 1950, un grup de Laika stabiliți în Anzi, s-a dus la Adunarea Anuală a Șamanilor, care avea loc la poalele unuia dintre Munții Sfinți. Băștinașii s-au uitat la poncho-urile pe care le purtau Laika și au recunoscut imediat însemnele înalților preoți șamani. Și-au dat seama că erau un grup de vraci, bărbați și femei, despre care se credea că dispăruseră după momentul cuceririi de către spanioli. Acești înalți șamani, știind că omenirea se află pe punctul de a suferi o uriașă schimbare, au ieșit în sfârșit din izolare, pentru a le oferi oamenilor înțelepciunea care să-i susțină pe parcursul marilor schimbări ce le stăteau în față, schimbări care îi vor ajuta să transforme realitatea și să dea naștere unei lumi mai bune.

indieni laika

Proctorii Pământului ne învață că întreaga Creație – Pământul, oamenii, balenele, rocile și chiar și stelele – este făcută din vibrație și Lumină. Nimic din ceea ce percepem ca fiind material și real nu există, altfel decât ca un vis pe care noi îl proiectăm asupra lumii. Acest vis este o povestire, iar noi credem că este reală … chiar dacă nu este.Practicile Protectorilor Pământului și înțelepciunea lor ne învață cum să rescriem poveștile despre viețile noastre, să facem ceea ce șamanii numesc „a visa lumea întru ființare”.

Aceste învățături neprețuite, cunoscute ca Cele Patru Introspecții, au fost ținute secrete dintr-un motiv bine întemeiat, Odată cu sosirea conchistadorilor (pelerinii europeni și imigranții care mai întâi au trădat și jefuit, iar apoi au colonizat Americile). Laika au fost persecutați fără cruțare. Mulți, mai ales femeile, au fost etichetați ca vrăjitori, au fost duși la închisoare, torturați și uciși. Cunoștințele lor au fost considerate atât de periculoase și amenințătoare pentru Biserica Ctolică, încât, chiar și acum, la 200 de ani după ce Inchiziția Spaniolă a încetat să funcționeze oriunde altundeva în lume, Biserica mai are un birou activ la Lima, în Peru. Acest birou pentru extirparea idolatrilor este condus de ordinul dominican, care, în secolul al XV-lea, a declarat-o pe Ioana d’Arc eretică și a condamnat-o la moarte pe rug.

Laika și-au dat seama că această cunoaștere despre capacitatea ființei umane de a materializa visele este fenomenal de puternică și ar putea fi cu ușurință folosită abuziv de către cei cărora le lipsește simțul moral. Din acest motiv, ei au ascuns cunoștințele nu numai de conchistadori, ci și de majoritatea popoarelor din jurul lor. Cu toate acestea, au admis că Cele Patru Introspecții aparțineau tuturor – astfel încât, atunci când Laika cunoșteau o persoană albă care nu avea atitudinea arogantă și ostilă a cuceritorului, erau dispuși să-și împărtășească învățăturile înțelepte. Puțin după cucerire, de exemplu, au luat sub aripa lor un preot catolic, un iezuit pe numele Părintele Blas Valera, care se întâmpla să fie și un mestizo (pe jumătate indian, pe jumătate spaniol).

Părintele Valera a devenit inițiat în misterele populației Laika și a scris patru cărți despre învățăturile lor, dar, din nefericire, trei dintre aceste tomuri au dispărut misterios în timpul Inchiziției, al patrulea aflându-se într-o colecție particulară în Italia. Valera susținea că incașii erau la fel de civilizați ca și europenii, pentru că știau să scrie folosind un sistem ingenios de sfori colorate, cu noduri legate între ele, cunoscut sub numele de Quipus. Când ordinul din care făcea parte Valera a descoperit cu ce se ocupa acesta l-au încarcerat timp de șase ani, până ce a murit. De ce l-au redus iezuiții la tăcere pe unul dintre proprii lor preoți? De ce le era atât de teamă de înțelepciunea pe care el o înregistra, spre beneficiul tuturor? Și de ce au interzis ei primirea în ordinul lor a oricăror alți preoți mestizo sau indigeni, după ce Valera a fost caterisit?

Eu am fost un alt ne-indian luat sub oblăduirea Laika și inițiat în linia Protectorilor înțelepciunii din Amazon, lângă orașul Cuzo. Cu toate acestea, nu a fost niciodată intenția mea să devin parte din grupul lor, pentru că eram interesat doar să studiez practicile tămăduitoare ale șamanilor. După cum a voit destinul, am sfârșit prin a-l întâlni pe mentorul meu, Don Antonio. El era unul dintre ultimii Laika în viață, și m-a luat sub aripa sa, pregătindu-mă timp de aproape 25 de ani. El era un om cu multe vieți, în timpul zilei era profesor la Universitate, iar seara un vraci vestit. Se născuse într-un sat din înălțimile munților și lucra cu instrumentele și practicile din secolul al XV-lea. Cu toate acestea, era expert în metodele secolului al XXI-lea. Deși era un descendent al incașilor, îmi spunea că laika sunt mult mai vechi decât aceștia, a căror cultură era masculină și militaristă. Învățăturile laika se situează într-o epocă anterioară, când aspectul feminin al Divinului era recunoscut. I-am spus odată că mă simțeam norocos că îl găsisem, dar el m-a întrebat: „Ce te face să crezi că tu m-ai găsit, dacă nici Biserica nu ne-a putut găsi în ultimii 500 de ani?”.

Alberto Villoldo – Cele Patru Introspecții

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu-Mihai Fătulescu – Maestru Reiki și Terapeut Psihologie Energetică, Șamanism, Theta Healing, Radiestezie și Inforenergetică

Anunțuri

2 răspunsuri la „Ordinul Protectorilor Pământului

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s