Mutarea punctului de asamblare energetică în poziția inițială/corectă

Punctul de asamblare este o structură energetică din interiorul CEL-ului, unde decodăm toate experienţele suprasenzoriale, de la deja vu, la precogniţie, la beatitudine şi dragoste, la avea un sentiment prevestitor legat de ceva sau cineva şi la a şti că telefonul va suna, înainte ca el s-o facă efectiv. Este echivalentul de Lumină al creierului fizic (şi cam de aceeaşi mărime, dar în formă de sferă) şi de aici preluăm informaţia pe care simţurile noastre obişnuite n-o pot recepta. Aşa că, în vreme ce mâna noastră poate detecta atingerea cuiva drag, dar nu poate simţi dragostea transmisă de acea atingere, punctul de asamblare poate interpreta înţelesul acestui contact şi construieşte o imagine internă a realităţii noastre psihologice şi spirituale.
Punctul de Asamblare
Pentru a înţelege cum funcţionează punctul de asamblare, putem face o comparaţie cu modul în care procesăm informaţia vizuală. Ochii primesc fotoni de lumină, care reflectează oceanul şi nisipul. Aceste impulsuri electrice călătoresc prin nervul optic la cortexul vizual din creier, care creează o imagine în interiorul lui. Noi numim această imagine „plajă” şi o proiectăm înspre peisajul exterior – dar, în realitate, întregul proces de vedere se întâmplă în interiorul creierului. Într-un mod asemănător, punctul de asamblare decodează in formaţia primită prin chakre şi „citeşte” lumea de energie şi emoţii din jurul nostru. Noi numim imaginea asta „realitate” şi o proiectăm asupra împrejurimilor noastre şi asupra oamenilor cu care venim în contact. Dar Laika înţeleg că orice realitate există, de fapt, numai în interiorul nostru.
Punctul de asamblare este localizat în interiorul CEL-ului (locaţia sa exactă diferă pentru fiecare om în parte) – tot aşa cum în creier sunt centre care procesează informaţiile venite de la simţurile noastre şi acest toroid de mărimea unei grapefruit procesează infor maţiile psihice şi emoţionale. În punctul personal de asamblare avem filtre pentru realitatea proprie, care se bazează pe cultura noastră, pe sex, vârstă şi aşa mai departe. în Vest, de exemplu, vedem culoarea roşie şi ne gândim: „Pericol!” sau „Avertizare!” sau „Frământare şi rebeliune” şi devenim mai atenţi. În Orient, roşul este perceput ca o culoare a norocului, care aduce bucurie şi mulţumire.
Punctul propriu de asamblare este acordat să interpreteze anumite valenţe şi frecvenţe, care sunt determinate mai ales de experienţele personale de viaţă. Dacă nu avem aceste valenţe programate în punctul nostru de asamblare, nu le vom percepe. De exemplu, dacă locuim într-un oraş şi călătorim în junglă, chiar dacă urechile noastre au aceleaşi mecanisme ca ale celor din zonă, pur şi simplu nu avem sensibilitatea unui băştinaş, de a auzi anumite păsări care ne avertizează de prezenţa şerpilor. Aceia dintre noi care trăiesc în oraşe devenim atât de obişnuiţi să auzim sunete puternice, la trei metri de noi, încât nu mai percepem sunetele de la distanţă – e ca şi cum am fi miopi auditiv. Neurologii cred că aceste abilităţi de recunoaştere a tiparului sunt fixate în conexiuni în interiorul creierului. Pentru Laika, creierul nu e altceva decât hardware-ul; software-ul care îl conduce este programat în punctul de asamblare, înăuntrul Câmpului de Energie Luminoasă.
Dacă am trăi în comuniune perfectă cu natura, punctul nostru de asamblare ar fi plasat pe a opta chakră, la 12 până la 15 centimetri deasupra capetelor noastre, într-o poziţie pe care eu o numesc „pod”. Când punctul de asamblare este pe pod, toate instinctele noastre sunt recalibrate la setările lor iniţiale. De pe pod, putem să ne mutăm punctul de asamblare până la a doua chakră, pentru a percepe cu simţurile jaguarului şi să resetăm efectiv instinctele acelei chakre – de exemplu, nu o să ne mai alăturăm unor oameni nepotriviţi, doar pentru că suntem atraşi de cei care au aceleaşi răni ca şi noi. Putem să ne mutăm punctul de asamblare pentru a simţi de la nivelul şarpelui, atunci când este util s-o facem, dar nu vom rămâne blocaţi acolo, incapabili să ne gândim mai profund la alegerile noastre. La orice nivel ne-am muta, viziunea noastră şi instinctul nu vor fi obstrucţionate.
Dat fiind că nu trăim în natură şi avem nevoie să fim funcţionali, într-o lume disfuncţională, punctul nostru de asamblare sfârşeşte prin a fi înclinat într-o anumită direcţie. în Vest, punctul de asamblare tinde să fie localizat într-una din părţile capului, deoarece suntem oameni foarte raţionali, conduşi de gândire. Suntem atraşi de cei care au un punct de asamblare similar ca valenţe şi poziţie, pentru că simţim că vibrăm la fel cu ei. De regulă, pe cei care au punctul de asamblare foarte diferit îi percepem ca stranii şi neghiobi, ba am putea gândi chiar că sunt proşti, deoarece nu pot percepe ce percepem noi; sau aiuriţi, pentru că simt ce noi nu simţim. Nu ne dăm seama că percepţiile noastre sunt limitate de credinţele şi de experienţa noastră de viaţă.
Este exact ca şi în cazul indienilor orbi dintr-o poveste veche, care examinau un elefant: unul simte coada elefantului şi spune că animalul arată ca o frânghie, un altul simte colţul şi insistă că elefantul este ca o sabie, în timp ce un altul îmbrăţişează piciorul şi jură că animalul este ca un copac. Pentru fiecare om, realitatea limitată pe care o percepe pare să fie unica realitate. Punctul de asamblare rămâne, în mod normal, în acelaşi loc pe tot parcursul vieţii – un loc pe care eu îl numesc „poziţia de acces” -pentru că aici accesăm realitatea noastră obişnuită. În cursul terapiei o să localizăm punctul vostru de asamblare şi o să îl mutăm, mai întâi spre pod, şi apoi în fiecare din cele patru chakre asociate cu cele patru niveluri ale percepţie.
Odată ce mutăm punctul de asamblare pe pod, putem trece pe oricare dintre cele patru niveluri de percepţie. De fapt, nu putem să schimbăm nivelurile, decât trecând peste pod (de aceea îi şi spunem aşa). Ajută dacă vă imaginaţi podul ca pe centrul unei roţi şi cele patru niveluri de percepţie ca pe cele patru puncte cardinale (nord, sud, est şi vest) – sau aţi putea să vă gândiţi la el ca „punctul neutru” al unei maşini, înspre care mutaţi maneta între viteze.
La sfârşitul exerciţiului, vom face ca punctul de asamblare să se întoarcă la poziţia de acces – locaţia lui iniţială. Dacă am lăsa punctul de asamblare la pod, am experimenta o stare de beatitudine, dar nu aţi putea lăsa afară câinele care latră, sau răspunde la telefon. Cu toate că este excelent să meditaţi în poziţia podului, sau să rămâneţi acolo pentru un timp, în interiorul propriului vostru suflet, nu este practic să staţi acolo multă vreme… doar dacă nu cumva vă aflaţi într-o mănăstire şi nu trebuie să plimbaţi câinele, sau să comunicaţi cu lumea.
Scopul acestui exerciţiu este să învăţaţi cum să treceţi mai rapid între nivelurile de percepţie. Va fi nevoie de practică – dar, când îl veţi stăpâni, veţi putea schimba energiile fiecărei situaţii în care vă găsiţi şi rezolva problemele, de la un nivel mai înalt. Paradoxul este că nu poţi schimba lumea, decât atunci când înţelegi că este perfectă, exact aşa cum este pentru acel nivel. Aceasta este înţelegerea pe care o dobândeşti, atunci când percepi o problemă de la un nivel superior celui la care a fost creată. De la acest nivel, veţi percepe numai posibilităţi şi o să aveţi libertatea de a schimba orice.
Alberto Villoldo – Cele Patru Introspecții

 

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail la adresa radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu Fătulescu – Terapeut Reiki și Theta Healing

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s