Cum să obţinem ayni

În filozofia șamanilor Laika, ayni înseamnă ceva ce noi am numi Legea Acțiunii și Reacțiunii, comuniștii Legea Acțiunilor Reciproce, iar Japonezii Ai, adică Armonie cu Universul. Când renunţăm la poveştile noastre triste – de victimă, salvator sau agresor – devenim autori de poveşti şi creatori de mituri şi ni se asigură totul. Nu mai trebuie să trăim în frică, pentru că nu mai suntem victima poveştilor noastre ancestrale sau culturale, despre lipsuri, intimitate, îmbătrânire sau creativitate. Indiferent de ce avem acum, evoluăm de la lipsuri la abundenţă, de la a fi fost aruncaţi din Grădina Edenului, la a umbla alături de frumuseţea Pământului. Vedem că toţi ceilalţi văd, dar percepem altfel. Devenim precum crinii de pe câmp, care nu trudesc nici nu torc, dar au tot ce le trebuie. Poate că va mai trebui să avem o slujbă, dar putem trăi viaţa unui artist sau poet, având multe resurse creatoare la dispoziţia noastră.

Radu Mihai Fătulescu, Don Francisco și Chino
Radu Mihai Fătulescu, Don Francisco și Chino la o Ceremonie Despacho de Recunoștință și o Călătorie Șamanică
Mulţi dintre indigenii americani pe care i-am întâlnit nu au decât un bol de supă de porumb la cină, dar sunt profund generoşi şi conştienţi de abundenţa din vieţile lor. Odată l-am întrebat pe
mentorul meu Protector al Pământului: „Cum poţi trăi într-o asemenea sărăcie?” Practic, locuia pe un vârf de munte, departe de facilităţile vieţii de la oraş, iar lucrurile lui ar fi încăput într-o mică debara dintr-o casă americană. Don Antonio s-a uitat mirat la mine şi apoi a arătat cu mâna peisajul – munţii acoperiţi de zăpadă şi râurile de dedesubt – ca şi cum ar fi spus: „Acestea sunt bogăţiile mele. Care dintre noi este cel sărac?”.
Pe de altă parte, cunosc un om foarte bogat, căruia îi e foarte frică să nu-şi piardă banii, nu are relaţii bune nici cu copiii lui şi nu are încredere în nimeni, deoarece crede că oamenii îi caută compania, numai pentru banii lui. E prizonierul averii sale. Le oferă oamenilor bani pentru a-i ţine companie, dar numai când vrea el, apoi devine ofensat şi se simte o victimă, dacă aceştia îl refuză, sau dacă folosesc bani în alt mod decât ar fi vrut el. Este antipatic şi suspicios, trăieşte într-o stare de lipsă şi nu simte niciodată starea de pace sau abundenţă.
Cele patru practici-cheie care urmează, constituie calea eroului şi vă eliberează de povestea voastră. Ele sunt: practica nonjudecării, a nonsuferinţei, a nonataşamentului şi a frumuseții.
Alberto Villoldo – Cele patru introspecții

Pentru programări mă puteți suna, dacă doriți, la numărul de telefon , sau trimite un e-mail pe adresa radufatulescu@yahoo.ro.

Cu stimă,

Radu Mihai FătulescuTerapeut Theta Healing, Șamanism, Ho’ponopono, NLP și Holistic, Consilier de Dezvoltare Personală, Spirituală și de Afaceri

 

Anunțuri

Un răspuns la „Cum să obţinem ayni

  1. Pingback: Cum să obţinem ayni | Camelia Angels·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s