Practicarea conceptului de frumuseţe

Practicarea conceptului de frumuseţe înseamnă să percepem frumuseţea, chiar şi atunci când există urâţenie. De exemplu, în loc să ne gândim la un coleg ca la cineva care se plânge la nesfârşit şi face ca locul de muncă să fie insuportabil, îl putem percepe de la nivelul păsării colibri şi să recunoaştem că el este un simbol perfect al nevoii noastre de a învăţa cum să nu personalizăm nefericirea altor oameni. Când el vine să ne spună că am uitat un detaliu din raport, insistând că documentul este un dezastru şi că va fi obligat el să-1 rescrie, să recunoaştem că el este profesorul nostru. Şi, în vreme ce minţile noastre vor spune mereu: „Ce ticălos!”, să ne amintim că trebuie să învăţăm să nu reacţionăm exagerat la critică, să nu devenim defensivi, să rămânem centraţi, în loc să ne enervăm numai pentru că cineva e plin de nervi – şi că nu mai trebuie să ne lăsăm influenţaţi de ticăloşi.
femeie frumoasa
Putem aduce frumuseţe în energia momentului, zâmbind… şi, după aceea, putem analiza de ce suntem în aceeaşi clasă de şcoală cu cei care învaţă încet! „Frumuseţe în faţa mea, frumuseţe în spatele meu, frumuseţe pretutindeni în jurul meu? – aceste cuvinte vin dintr-o rugăciune Navaho de recunoştinţă, de la o persoană care vede numai frumuseţe în lume. Cu alte cuvinte, trebuie să observăm, în locuri neaşteptate, tot ce este plăcut şi să aducem strălucire, acolo unde este hidoşenie şi urâţenie.
De exemplu, am fost recent la o expoziţie şi am văzut picturi ale unui un artist care era fascinat de aleile întunecoase. Picturile făcute de el după locuri pe care de obicei le asociem cu frică, pericol, murdărie şi singurătate erau pline de energie, explodând de culoare şi desen. Când picta, cu siguranţă practica frumuseţea. În loc să căutaţi urâţenie şi sărăcie, percepeţi frumuseţea de pretutindeni din jurul nostru. Aduceţi acasă, flori. Spuneţi-i unui coleg, un cuvânt frumos. încurajaţi un prieten.
Când verificaţi lista de plecări la aeroport şi vedeţi că toate zborurile spre destinaţia voastră au fost anulate, din cauza vremii rele, iar asta va însemna să vă petreceţi Ziua Recunoştinţei în aeroport, vă puteţi înfuria, sau vă puteţi ridica nivelul de percepţie şi vedea frumuseţea momentului. Oamenii cu care vă veţi petrece timpul, pe care îi veţi compătimi şi cu care veţi râde la aeroport, vă vor ajuta să creaţi o Zi a Recunoştinţei memorabilă – dacă îi permiteţi să fie aşa. Astfel încât, percepeţi frumuseţea în acea situaţie (şi în oricare alta) şi găsiţi darul din partea Lui Dumnezeu. Când vedeţi frumuseţe pretutindeni în jur, frumuseţea vă va căuta şi vă va găsi, chiar şiîn cele mai neaşteptate locuri… şi veţi înainta pe drumul vostru către a deveni erou.
Alberto Villoldo – Cele patru introspecții

Pentru o programare la o sesiune de vindecare/consiliere prin metoda Celor Patru Introspecții, vă invit să sunați la numărul de telefon 0724 511 176, pe Skype: Radu Fătulescu, pe Facebook: Radu Mihai Fătulescu, sau să trimiteți un e-mail la adresa radufatulescu@yahoo.ro.

Plata se face pe bază de donație, la latitudinea clientului (Pentru ședințele de la cabinet).

Radu Mihai Fătulescu – Terapeut Theta Healing, Șamanism, Hoponopono și Holistic

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s