Rezolvarea unei probleme prin progresia de vârstă

Se vorbește foarte mult despre terapia prin regresie de vârstă, sau regresie în vieți anterioare, și foarte puțin despre terapia prin progresie de vârstă. Toate cele trei forme de terapii pleacă de la inducerea unei stări de transă sau de conștiință modificată prin metode cum ar fi hipnoza sau meditația ghidată. Se reduce astfel la minimum sau chiar se suspendă acțiunea minții conștiente pentru a se putea accesa resursele inconștientului. În primele două cazuri se caută cauzele care au declanșat problema, încercând să se meargă cât mai adânc, până la cauza inițială – evenimentul declanșator inițial. Odată depistate aceste cauze se acționează asupra lor prin diverse tehnici, dintre cele cu o eficiență documentată foarte mare fiind cele de Eliberare Emoțională sau Psihologie Energetică.

Progresie de vârstă

Progresia de vârstă se bazează pe următoarele idei:

Uneori este mai bine ca inconștientul să rămână inconștient. Unele întâmplări neplăcute au fost împinse acolo tocmai că erau foarte greu de suportat de către mintea noastră conștientă, ele fiind refulate, uitate parțial sau total. Între Conștientul și Inconștientul nostru se găsește o Instanță numită Cenzorul Inconștientului, care are rolul de a proteja aceste amintiri de pătrunderea lor în câmpul conștiinței noastre.

Spre deosebire de teoriile terapeutice care consideră că un efect poate fi rezolvat doar dacă i se cunoaște cauza inițială, progresia de vârstă urmărește să conducă pacientul undeva în viitor unde problema este deja rezolvată. În inducerea unei astfel de progresii se folosesc tehnici precum: tunelul timpului, trenul timpului, numărătoarea, sau urcatul scării timpului. După finalizarea inducției se pun întrebări de genul: – Problema ta este rezolvată?; – Cât timp a trecut?; – În ce dată te afli?; – Cum ai făcut să rezolvi această problemă?; – A fost greu să o rezolvi?; – Ai fi putut să o rezolvi mai repede?; – Ce ar trebui să faci pentru asta?. Se facilitează apoi un dialog dintre Sinele din Viitor și cel din Prezent, pentru informarea și încurajarea celui din urmă. Sinele din prezent se va vizualiza în cadranul din stânga, care reprezintă trecutul, și va arăta chinuit, deprimat și nemulțumit. Cel din viitor se va vizualiza în cadranul din dreapta, care simbolizează viitorul, și va fi vesel și încrezător în forțele proprii.

Chiar dacă nu se depistează, analizează și rezolvă cauzele inconștiente ale problemei, acestea pot fi izolate și deconectate, cerându-i-se inconștientului pacientului să furnizeze minții conștiente doar resursele pozitive din el. Se poate face anihilarea la bulck a informațiilor cu conotație negativă, cerându-i-se celui aflat în transă să îi ierte pe cei care i le-au provocat, spunându-i-se că întâmplările care le-au generat au fost necesare pentru ca el să își învețe lecțiile și să evolueze, că prin învățarea acelor lecții amintirile negative vor fi depotențate, că prin schimbarea perspectivei negativul poate fi transformat în pozitiv sau neutru. Pacientul va fi invitat să rememoreze situații similare pe care le-a depășit cu succes, și să aducă energia acestora în prezent.

Prin aceste tehnici se va schimba și dialogul interior, diminuîndu-se sau chiar eliminându-se „vocile” care spun: „nu ești destul de bun”, „nu o să reușești”, „te minți singur”, „te chinui degeaba” etc. Pentru aceasta pot fi folosite și tehnici de diminuare și minimizare a Ego-ului și reducerea acestuia la rolul de Asistent Manager sau de „GPS” în realitatea 3d pentru care a fost de fapt destinat inițial, și de predare a controlului asupra celorlalte procese Sinelui Superior. Ego-ul nostru ar trebui să ocupe aproximativ de 10% din domeniul vieții noastre, dar el a ajuns în cazul majorității dintre noi să conducă circa 90% de procese. Prin aceste tehnici el va fi adus cât mai aproape de funcția originară.

Progresia de vârsta mai are față de regresia de vârstă avantajul că în loc să meargă în trecut, unde s-au acumulat multe energii negative, merge în viitor, care este nealterat, și care este investit cu toate speranțele, visele și obiectivele noastre.

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176, sau trimite un e-mail la adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea beneficiarului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu FătulescuTerapeut Reiki și Theta Healing

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s