Rugăciune, Meditație, Curățare și Inducție

Rugăciunea este acel proces în care noi vorbim cu Divinitatea, îi adresăm diferite cereri, îi împărtășim problemele noastre, îi cerem soluții și ajutor, sau îi mulțumim, din păcate mai rar. Spun „Din păcate” deoarece mulțumirea și recunoștința au o vibrație foarte înaltă și sunt foarte eficiente în comunicarea cu Dumnezeu și cu Ființele de Lumină, și asta din motivele pe care le voi enumera în continuare. Îl putem numi simplu și sugestiv: „Upload”. Dacă îi cerem lui Dumnezeu să ne dea de exemplu bani, noi îi transmitem de fapt că nu avem. Iar Dumnezeu spune totdeauna „Da”. Deci atunci când noi îi vom spune lui Dumnezeu că nu avem bani, el ne va răspunde: „Da, nu ai!”. Dacă însă noi îi mulțumim pentru banii și lucrurile pe care le-a manifestat deja în viața noastră, el va trage concluzia „Ai bani.” și ne va da în continuare.

Rugaciune

O altă strategie utilă este să precizăm pentru ce dorim acei bani. Este posibil ca atunci să identificăm mai ușor căile prin care să îi obținem, sau să observăm că pentru unele din lucrurile de pe listă nu este nevoie de ei, sau că avem deja resursele necesare. Este același lucru pe care unii îl formulează-te: „Roagă-te ca și cum ai avea deja acel lucru”. Pentru Dumnezeu nu există timp, nu există viitor și trecut, există numai prezent. Este vorba despre aceeași tehnică ca cea din lucrul cu subconștientul. Un alt element important pentru reușita rugăciunii este ca în loc de cuvântul „cer” sau „rog” să folosim cuvântul „aleg”, sau să le folosim pe amândouă. O cerere sau rugăminte poate fi refuzată, să nu fie auzită, sau să trebuiască să parcurgă o coadă, pe când alegerea este pe partea noastră a panoului de comandă, Liberul Arbitru fiind partea noastră de Divinitate pe care ne-a lăsat-o Dumnezeu. Banii au fost doar un exemplu, putem cere sau alege orice altceva. Este mai bine de asemenea să cerem lucruri simple și generale cum ar fi pace, sănătate sau liniște sufletească, decât  lucruri specifice, pentru că Divinitatea va putea decide mai bine decât noi de ce avem nevoie. Dacă cerem lucruri punctuale este util să folosim o formulă de genul „În cel mai bun și elevat mod cu putință.”. Vom evita astfel situația ca dacă cerem de exemplu să slăbim, acest lucru să se producă la sănătate ori la minte.

Dacă am numit rugăciunea ca fiind un proces de „Upload”, atunci meditația reprezintă un „Download”. Meditația ne suspendă mintea conștientă și ego-ul, punându-ne în legătură cu subconștientul, Sinele Superior sau cu Divinitatea, care au deja soluțiile la întrebările și probleme noastre. Acestea ni se pot revela sub forma unei imagini, unui cuvânt scris, unei voci, unei idei, etc. Soluția poate să nu vină în timpul meditației, ci să o găsim, aparent întâmplător, după ce am ieșit din aceasta, sau la următoarea.

Curățarea de probleme cu ar fi frici, sentimente de vinovăție, situații din trecut care ne apasă, nemulțumiri față de cum merg lucrurile din viața noastră în prezent, sau îngrijorări în ceea ce privește viitorul, ne golesc spațiul mental și emoțional interior de lucrurile care nu ne mai folosesc sau nu mai sunt benefice pentru noi, pregătind astfel terenul și făcând spațiul necesar pentru lucrurile pe care este bine să le primim. De asemenea acest proces ne dărâmă zidurile din trecut care acum ne blochează evoluția. Degeaba primești niște daruri dacă nu ai loc unde să le pui, nu le observi, sau îți este frică de ele.

Inducțiile reprezintă niște afirmații pozitive asupra unor lucruri pe care vrem să le obținem. Pentru ca acestea să funcționeze cât mai bine trebuiesc respectate o serie de reguli: să fie la timpul prezent, să fie realiste, pozitive, să aibă o formă care să poată fi acceptată de mintea conștientă, să fie repetate cât mai des, să se folosească pentru ele și starea de transă pentru a programa/reprograma inconștientul, care este de cca. 10 ori mai puternic decât conștientul etc.

Cu cât se combină mai multe dintre aceste tehnici în cadrul unei sesiuni de lucru, în funcție de obiectivele urmărite și de starea de spirit care este prezentă în acest moment, cu atât aceasta va fi mai eficientă.

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s