Psihologia energetică / EFT – Descoperirea

Organismul nostru are o natură profund electrică. Orice curs introductiv de anatomie vorbeşte despre ea. Frecați-vă picioarele de o mochetă şi apoi atingeți un obiect de metal: veți putea vedea electricitatea statică descărcându-se prin degetele voastre. Aceasta n-ar fi posibil dacă trupul n-ar avea o natură electrică. Dacă atingeți o plită încinsă veți simți durerea instantaneu, pentru că ea este transmisă electric prin nervi la creier. Durerea circulă cu viteza electricității şi de aceea o percepem atât de repede. Mesajele electrice sunt simțite tot timpul în corp, pentru a-l informa despre ceea ce se petrece în afara lui. Fără această curgere de energie n-am fi capabili să vedem, să auzim, să simțim, să gustăm sau să mirosim.

EFT Descoperirea

O altă dovadă evidentă a existenței electricității (energiei) în corp sunt electroencefalograful (EEG) şi electrocardiograful (EKG). EEG înregistrează activitatea electrică a creierului, iar EKG înregistrează activitatea electrică a inimii. Aceste aparate sunt utilizate în medicină de decenii şi le puteți vedea în filmele TV despre pacienții muribunzi din spitale. Când imaginile de pe ecrane încetează să se mai mişte, pacientul e mort. Sistemele noastre electrice sunt vitale pentru sănătatea fizică. Ce poate fi mai evident ? Când energia nu mai circulă, murim. Întrebați-vă doctorul despre asta. Nu încape nicio îndoială.

De fapt, civilizația a cunoscut toate astea de milenii. Cu aproape 5000 de ani în urmă, chinezii au descoperit un sistem complex de circuite energetice care ne străbat corpul. Aceste circuite de energie sau meridiane, cum le spun ei, sunt piesa centrală a practicii medicale orientale şi formează baza acupuncturii, presopuncturii şi a unei largi varietăți de alte tehnici vindecătoare din zilele noastre. Această energie circulă prin corp dar este invizibilă pentru ochi. Ea nu poate fi percepută fără un echipament tehnic performant. Prin analogie, noi nu putem vedea energia circulând nici televizorul nostru, dar știm că este acolo datorită efectelor sale. Sunetele şi imaginile sunt dovada că fluxul de energie există.

Ştiința medicală occidentală tinde să se concentreze pe natura chimică a trupului şi nu a dat prea mare atenție acestor fluxuri energetice subtile, dar puternice, până acum câțiva ani. Totuşi ele există şi atrag din ce în ce mai mulți cercetători și practicieni. Să vedem acum ce legătură există între psihologie și energie, și între acestea și emoțiile negative. Pentru asta va trebui să revenim la terapia pe care a desfășurato doctorul Callahan cu Mary, despre care am vorbit în articolul precedent. Când aceasta îşi simțea fobia față de apă, circulația energiei prin meridianul stomacului ei era întreruptă. Exact acest dezechilibru energetic era cel care îi provoca emoția intensă. Atunci cînd terapeutul a ciocănit cu degetele la baza ochilor ei, a trimis impulsuri prin acest meridian şi a remediat disfuncția. Odată energia repusă în circulație, intensitatea emoțională și teama au dispărut. Aceasta este descoperirea care stă la baza psihologiei energetice și a tehnicilor de eliberare emoțională: Emoțiile nedorite sunt cauzate de întreruperea curgerii energiei prin corp.

Ca să înțelegem mai bine cum acționează EFT, putem compara curgerea energiei prin corpul nostru cu aceea din televizorul nostru de acasă. Atâta timp cât electricitatea trece prin televizor în mod normal, atât sunetul cât şi imaginea sunt clare. Dar ce s-ar întâmpla dacă am scoate capacul din spate al televizorului şi am băga o şurubelniță printre toată firele de acolo? Bineînțeles că am întrerupe circuitele şi un „zzzzzt” electric s-ar produce înăuntru. Imaginea şi sunetul ar lua-o razna sau chiar ar dispărea şi televizorul şi-ar manifesta versiunea proprie de emoție negativă. În acelaşi fel, când sistemul nostru energetic se dezechilibrează, un efect de “zzzzzt” se petrece în interiorul nostru. Acel zzzzt poate fi eliminat cel mai ușor când se combină amintirea care l-a produs cu stimularea unor puncte cheie de pe meridianele energetice. Astfel problema este remediată și fizic și energetic, nu numai psihologic. De aceea de multe ori EFT-ul dă rezultate mai rapide și mai durabile decât medicina sau psihoterapia clasică.

Să observăm că dacă pasul 2 din imaginea de mai sus, pasul intermediar, nu există, atunci pasul 3 este imposibil. Cu alte cuvinte, dacă amintirea nu provoacă o întrerupere în sistemul energetic al trupului, atunci emoția negativă nu poate apărea. De aceea unele persoane sunt obsedate de amintiri şi altele nu. Diferența constă în faptul că unele persoane au o tendință spre dezechilibrul sistemului lor energetic odată cu aceste amintiri, în timp ce altele nu.

Notă: Articolul este bazat pe Manualul de EFT al lui Gary Craig.

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu Fătulescu – Practicant Theta Healing, Radiestezie, Inforenergetică, Maestru Reiki

Anunțuri

Un răspuns la „Psihologia energetică / EFT – Descoperirea

  1. Pingback: Pasul 1: Evaluarea intensității unei probleme emoționale și a aspectelor acesteia | Vindecarea și echilibrarea trupului, minții, sufletului și spiritului·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s