Rețeta de Bază din EFT – 1. Inversarea psihologică

Aplicarea Rețetei de Bază seamănă oarecum cu jocul de popice. La acest joc, există o maşină care „pregăteşte” popicele, culegându-le şi aranjându-le într-o ordine perfectă la capătul pistei. Odată terminată această „pregătire”, tot ce aveți de făcut este să rostogoliți bila pe pistă, ca să loviți popicele. La fel şi Rețeta de Bază are la început o fază pentru „pregătirea” sistemului vostru energetic, ca şi cum acesta ar fi un set de popice. Această fază de început, numită Pregătire sau Inversare Psihologică, este vitală pentru buna desfășurare a întregului proces, ea pregătind sistemul energetic astfel încât restul Rețetei de Bază (bila de popice) să-şi poată face treaba.

baterii

Sistemul vostru energetic este supus unor forme de interferențe electrice care pot bloca efectul de echilibrare pe care-l au procedurile de bateri. Atunci când există, aceste interferențe electrice trebuiesc eliminate, altfel Rețeta de Bază nu dă rezultate. Eliminarea se face prin Pregătire. Tehnic vorbind, aceste interferențe iau forma unei inversări de polaritate în sistemul energetic al corpului, ceea ce nu e acelaşi lucru cu întreruperile circuitelor energetice care cauzează emoțiile negative.

Aici ne poate ajuta o altă analogie. Gândiți-vă la un aparat electronic portabil, cum ar fi un mini-casetofon. Ca toate aparatele portabile, el are nevoie de baterii ca să funcționeze şi, la fel de important, bateriile trebuiesc aşezate corect. După cum bine știți, bateriile au un + si un – însemnate pe ele. Aceste semne indică polaritatea bateriilor. Dacă legați + la + şi – la -, conform instrucțiunilor, atunci electricitatea circulă normal şi casetofonul va funcționa bine. Dar ce se întâmplă dacă puneți bateriile invers? Evident, casetofonul nu funcționează. El se comportă ca şi cum nu ar avea baterii deloc. Asta este ceea ce se întâmplă când inversarea de polaritate este prezentă şi în sistemul energetic al corpului. E ca şi cum bateriile ar fi puse invers. Nu vreau să spun că nu mai puteți funcționa deloc, aşa cum se întâmplă cu casetofonul, dar progresul vostru se opreşte pe undeva.

Aceasta inversare de polaritate are şi un nume oficial. Ea se numeşte Inversare Psihologică şi reprezintă o descoperire fascinantă, cu aplicații foarte multe în toate domeniile de vindecare şi de performanță personală. Acesta este motivul pentru care unele maladii sunt cronice şi răspund foarte slab la tratamentele convenționale. Este şi motivul pentru care unele persoane întâmpină atât de multe dificultăți în a slăbi sau a renunța la anumite dependențe. Aceasta este, efectiv, cauza auto-sabotajului.

Inversarea Psihologică a fost descoperită pentru prima oară de către Freud, el numind-o Rezistență Psihologică. Aceasta este cel mai mare inamic al vindecării în terapiile clasice. Să presupunem că cineva se duce la un terapeut și îl roagă să îl/o ajute să slăbească. Primul lucru pe care ar trebui să îl facă specialistul ar fi să verifice dacă persoana respectivă dorește cu adevărat acest lucru, cu alte cuvinte dacă acest lucru este agreat și de subconștient. După cum știm conștientul are o pondere de aproximativ 10% din gândirea noastră, pe când subconștientul conține restul. Astfel este lesne de înțeles că dacă conștientul și subconștientul au poziții diferite, cel din urmă va câștiga întotdeauna. Acest lucru poate fi determinat cu ușurință pe baza unui test kinesiologic care durează câteva secunde.

Inversarea Psihologică este cauzată de auto-înfrângere, de gândirea negativă care apare adesea în subconştient şi, deci, fără să vă puteți da seama. În medie, ea poate fi prezentă, şi astfel să împiedice EFT, în aproximativ 40% din situații. Unele persoane au foarte puțină Inversare Psihologică (lucru extrem de rar), în timp ce altele sunt copleşite de ea mai tot timpul (situație de asemenea foarte rară). Majoritatea oamenilor se situează undeva între aceste extreme. Inversarea Psihologică nu vă crează niciun sentiment, aşa că nu vă puteți da seama dacă e prezentă sau nu. Chiar şi cele mai pozitive persoane o pot avea, inclusiv eu.

Asta înseamnă că deși vreau să rezolv o problemă care mă deranjează, această problemă are și părțile ei pozitive, iar acestea se opun schimbării. Să luăm cazul unei femei care a fost abuzată sexual și de atunci simte o teamă sau o repulsie față de bărbați și față de actul sexual. În cazul acesta rezistența psihologică care se opune rezolvării întreruperii energetice poate fi că atunci a simțit și o anumită plăcere, pentru care se simte vinovată.

Când este prezentă, Inversarea Psihologică împiedică orice încercare de vindecare, inclusiv EFT, ucigând-o în faşă. Prin urmare ea trebuie corectată, dacă vrem ca restul Rețetei de Bază să funcționeze şi să dea rezultatele scontate. Pentru a face acest lucru se repetă de 3 ori o Afirmație de Neutralizare în timp ce se percutează Punctul Sensibil sau Punctul Karate, care pot fi vizualizate în imaginea de mai jos. Această afirmație are următorul format:

Punctul Sensibil și Punctul Karate

„Chiar dacă am această problemă/amintire, Mă accept complet şi profund aşa cum sunt.”

Iată câteva exemple:

** Chiar dacă am această teamă de vorbit în public, Mă accept complet şi profund aşa cum sunt.

** Chiar dacă am această durere de cap, Mă accept complet şi profund aşa cum sunt.

** Chiar dacă am această pornire de furie împotriva tatălui meu, Mă accept complet şi profund aşa cum sunt.

** Chiar dacă am această amintire din război, Mă accept complet şi profund aşa cum sunt.

** Chiar dacă am gâtul înțepenit, Mă accept complet şi profund aşa cum sunt.

** Chiar dacă am aceste coşmaruri, Mă accept complet şi profund aşa cum sunt.

** Chiar dacă am această poftă de alcool, Mă accept complet şi profund aşa cum sunt.

** Chiar dacă am această teamă de şerpi, Mă accept complet şi profund aşa cum sunt.

** Chiar dacă am această depresie, Mă accept complet şi profund aşa cum sunt.

Aceste afirmații arată că recunoaștem problema și creează auto-acceptare, pregătind terenul pentru restul etapelor Rețetei de Bază, pe care le vom prezenta în articolele următoare.

Notă: Articolul se bazează pe Manualul EFT scris de Gary Craig.

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu Fătulescu – Practicant Theta Healing, Radiestezie, Inforenergetică, EFT, Șamanism, Maestru Reiki

Anunțuri

2 răspunsuri la „Rețeta de Bază din EFT – 1. Inversarea psihologică

  1. Pingback: Rețeta de Bază din EFT – Secvența | Vindecarea și echilibrarea trupului, minții, sufletului și spiritului·

  2. Pingback: Rețeta de Bază din Psihologia Energetică – Gama celor 9 acțiuni | Vindecarea și echilibrarea trupului, minții, sufletului și spiritului·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s