Rețeta de Bază din EFT – Secvența

Secvența din Rețeta de Bază a Psihologiei Energetice (EFT) este un concept foarte simplu. Ea implică percutarea punctelor de capăt ale meridianelor energetice majore ale corpului, constituind metoda prin care se echilibrează „zzzzzt”-ul sistemului energetic produs de amintirea sau de problema pentru care lucrăm în timp ce repetăm o Expresie de Aducere Aminte.

EFT percutare

Fiecare meridian energetic are două capete. Pentru scopurile Rețetei de Bază este suficient să percutați doar unul dintre aceste capete pentru a echilibra orice întrerupere care poate exista de-a lungul meridianului respectiv. Aceste puncte de capăt sunt aproape de suprafața corpului şi astfel sunt mai uşor de accesat decât punctele de blocaj propriu-zis, care se pot afla în interior, undeva în adâncul corpului.

Aceste puncte sunt localizate astfel: La începutul sprâncenelor, spre interior, exact deasupra şi într-o parte a nasului; În colțurile exterioare al ochilor; Pe oasele de sub ochi; Sub nas; Mijlocul bărbiei; Sub clavicule; Sub brațe; Sub sâni; Pe închieturile mâinilor; În creștetul capului. Fiecare dintre aceste puncte se percutează de aproximativ 7 ori, în timp ce se rostește o Expresie de Aducere Aminte.

Când un jucător de fotbal dă o pasă, acesta vizează un anumit coechipier. El nu aruncă pur şi simplu mingea în aer, sperând s-o prindă cineva. Tot astfel, şi Rețeta de Bază are nevoie să fie „țintită” către o anumită problemă sau amintire specifică. Altfel ea va bântui fără țintă şi nu va avea niciun efect. Îi dați o „țintă” Rețetei de Bază aplicând-o în timp ce sunteți concentrați pe problema sau amintirea pe care doriți să o corectați. În cazul amintirii corecția se referă la modul în care o percepem și resimțim. Astfel îi transmiteți sistemului vostru energetic care este problema/amintirea care trebuie să fie rezolvată.

Amintiți-vă enunțul Descoperirii EFT: „Cauza tuturor emoțiilor negative este existența unei întreruperi în sistemul energetic al corpului”. Emoțiile negative apar pentru că sunteți conectați la anumite gânduri sau circumstanțe care, la rândul lor, provoacă întreruperi în sistemul energetic al corpului vostru. Altfel funcționați normal. Teama cuiva de înălțimi nu se manifestă, spre exemplu, atunci când acea persoană citeşte un articol din ziar, şi deci nu este conectată la problema care îi provoacă teama.

Conectarea la o anumită problemă se poate face pur şi simplu gândindu-vă la ea. De fapt, conectarea la ceva înseamnă gândul la acel ceva. Gândindu-ne la problemă, scoatem la iveală întreruperile de energie implicate, care atunci şi numai atunci, pot fi reparate aplicând Rețeta de Bază. Fără să ne conectăm la problemă, activând astfel acele întreruperi de energie, Rețeta de Bază nu are niciun efect.

Conectarea este aparent un proces foarte simplu. Pur şi simplu vă gândiți la problemă în timp ce aplicați Rețeta de Bază. Asta-i tot, cel puțin în teorie. Totuşi, s-ar putea să vi se pară un pic cam dificil să vă gândiți conştient la o problemă, în timp ce bateți, fredonați, numărați, etc. De aceea este util să folosiți o Expresie de Aducere Aminte, pe care să o repetați încontinuu, pe măsură ce executați Rețeta de Bază.

Expresia de Aducere Aminte este un cuvânt sau o scurtă locuțiune care descrie problema/amintirea şi pe care o repetați cu voce tare, de fiecare dată când percutați punctele menționate mai sus. În acest fel îi reamintiți permanent sistemului vostru energetic care este problema/amintirea pe care lucrați în acel moment.

Cea mai bună Expresie de Aducere Aminte este de obicei identică cu aceea aleasă pentru afirmația folosită pentru Inversarea Psihologică. De exemplu, dacă lucrați asupra fricii de vorbit în public, afirmația din Pregătire ar fi ceva de genul: „Deşi am această frică de vorbit în public, mă accept profund şi complet aşa cum sunt.”. Cele mai importante cuvinte din această afirmație  sunt „frica de vorbit în public”, ele constituind deci candidatele ideale pentru a le folosi ca Expresie de Aducere Aminte. Putem folosi de asemenea și scurtătura: „vorbit în public”, subconștientul nostru știind că este vorba despre frica de a face acest lucru. Iată câteva exemple pentru Expresia de Aducere Aminte:

  • durerea de cap
  • furia față de tata
  • amintirea din război
  • înțepeneala gâtului
  • coşmarurile
  • pofta de alcool
  • teama de şerpi
  • depresia

Notă: Articolul se bazează pe Manualul EFT scris de Gary Craig.

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu Fătulescu – Practicant Theta Healing, Radiestezie, Inforenergetică, EFT, Șamanism, Maestru Reiki

Reclame

Un răspuns la „Rețeta de Bază din EFT – Secvența

  1. Pingback: Rețeta de Bază din Psihologia Energetică – Gama celor 9 acțiuni | Vindecarea și echilibrarea trupului, minții, sufletului și spiritului·

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s