Rețeta de Bază din Psihologia Energetică – Gama celor 9 acțiuni

După ce ați executat Pregătirea / Inversarea Psihologică și Secvența Rețetei de Bază din Psihologia Energetică / EFT urmează Gama celor 9 acțiuni. Aceasta  poate părea cea mai bizară dintre toate Tehnicile de Eliberare Emoțională (EFT). Scopul ei este de a face acordul fin al creierului şi se realizează prin nişte mişcări ale ochilor, fredonând şi numărând. Întrucât toți nervii sunt conectați între ei, unele părți ale creierului sunt stimulate atunci când mişcați ochii. Partea dreaptă a creierului – partea creatoare este stimulată atunci când fredonați un cântec, în timp ce partea stângă – partea gândirii abstracte este stimulată atunci când numărați.

EFT - Gama celor 9 acțiuni

Cele 9 acțiuni sunt următoarele:

  1. Închideți ochii.
  2. Deschideți ochii.
  3. Priviți cât mai jos dreapta, fără să mişcați capul.
  4. Priviți cât mai jos stânga, fără să mişcați capul.
  5. Fără să mişcați capul, rotiți ochii în cerc de la dreapta spre stânga, ca şi cum nasul v-ar fi în centrul cadranului unui ceas şi ați încerca să vedeți toate orele în ordine crescătoare.
  6. La fel ca 5, doar că rotiți ochii în sensul invers acelor de ceasornic.
  7. Fredonați o strofă dintr-un cântec binecunoscut (Exemplu: „Mulți ani trăiască!”).
  8. Numărați repede de la 1 la 5.
  9. Fredonați iarăşi strofa din acel cântec.

Unul dintre cel mai frecvente exemple de cântece folosite în Gama celor 9 acțiuni este „Mulți Ani Trăiască!”. Este de remarcat faptul că acesta poate provoca disconfort unor persoane, prin amintirile neplăcute pe care le trezeşte. În acest caz, fie executați EFT pentru a scăpa de urmările acelei amintiri neplăcute, fie puneți de-o parte această problemă, pentru a o rezolva altă dată, şi fredonați alt cântec.

Aceste nouă acțiuni stimulatoare se efectuează în 10 secunde, timp în care percutați încontinuu unul dintre punctele energetice ale corpului – punctul Gamut. El se află pe dosul palmei, în scobitura dintre baza inelarului şi baza degetului mic. După ani de experiență, s-a observat că această serie de acțiuni poate adăuga eficacitate EFT şi grăbeşte progresul către eliberarea emoțională, mai ales atunci când este intercalată între două serii de Secvență.

O cale ajutătoare pentru a ține minte Rețeta de Bază este să o priviți ca pe un sandviş cu şuncă. Faza de Pregătire este precum scoaterea din frigider a celor necesare, iar sandvişul propriu-zis constă din două felii de pâine (Secvența) şi una de şuncă la mijloc (Gama celor 9 acțiuni).

Notă: Articolul se bazează pe Manualul EFT scris de Gary Craig.

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu Fătulescu – Practicant Theta Healing, Radiestezie, Inforenergetică, EFT, Șamanism, Maestru Reiki

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s