EFT: „Ești prea distrusă pentru a putea să te mai vindeci vreodată!” Sau totuși nu!?

Glenda are 56 de ani, și încă nu și-a revenit complet de pe urma abuzului de tip ritualic suferit în copilărie. Urmase o serie de terapii constând din Tehnici de Eliberare Emoțională (EFT) și alte metode timp de mai muți ani iar rezultatele se vedeau cu ușurință. A învățat să-și aplice și singură protocoalele de percutare și să rostească expresiile mesaj, pentru a-și controla puseele de anxietate în caz de urgență. A observat astfel că dacă apărea un astfel de flash-back și aplica tehnicile până îl reducea la zero, acesta nu mai revenea.

viol

În timp ce terapeutul ei era plecat din oraș, a apărut un element cheie în legătură cu acel episod, care era atât de traumatizant încât fusese refulat și împins în subconștient. Neputînd să meargă mai departe de una singură, l-a contactat chiar pe Garry Craig, fondatorul EFT, pentru a-i cere ajutorul. Acesta i-a cerut femeii să detalieze ce s-a întâmplat atunci, și cum a resimțit ea acel lucru la nivel emoțional. Ea a relatat că agresorii o supuseseră unor șocuri electrice, în timp ce îi induceau mesaje repetitive precum: „Nu te vei vindeca niciodată. Ești prea distrusă pentru a mai putea să îți revii. Ești dincolo de orice ajutor!”. Își amintea cum pieptul i s-a încordat și a resimțit un sentiment de frică. Nivelul de anxietate asociat era în prezent de 7, pe o scară de la 0 la 10, unde 0 = deloc, iar 10 = maxim.

Au efectuat o Secvență de Bază folosind Aserțiunea pregătitoare: „Chiar dacă am această senzație de încordare a pieptului ca urmare a unui șoc electric, mă iubesc profund și mă accept așa cum sunt!” în timp ce Glenda percuta continuu punctele karate. Expresia mesaj a fost: „Senzație de încordare a pieptului ca urmare a unui șoc electric.”. În mod surprinzător, după evaluarea finală anxietatea atinsese cota maximă, 10, în loc să scadă, așa cum ar fi fost normal. Asta nu însemna că percutarea pe senzația de încordare a pieptului nu a fost eficientă, sau chiar că a agravat situația, ci că a eliminat un strat, permițînd astfel ieșirea la suprafață a unor suferințe mai profunde, și făcându-le astfel accesibile terapiei. După altă sesiune de lucru, intensitatea a scăzut la 4.

În acest moment Garry a simțit că un pas esențial pentru videcarea Glendei era ca aceasta să recunoască profund că autorii erau niște ticăloși și că ea a reacționat ca orice copil supus unei astfel de experiențe îngrozitoare. De această dată fraza de pregătire a fost: „Deoarece știu că făptașii erau niște ticăloși, mă accept complet și profund așa cum sunt!”, iar Expresia mesaj: „Autorii sunt niște ticăloși!”.

La următoarele runde terapeutul a adăugat cuvintele „încă” și „puțin” la faza de pregătire, și „rămas” la expresia mesaj. De fapt expresia mesaj s-a transformat în: „restul de scuturături electrice din corp”, ceea ce a coborât până la valoarea 2 nivelul de anxietate rămas, iar zona fizică corespunzătoar s-a redus la un singur punct de pe spatele corpului. Imediat problema a ajuns la 0!

La sfârșit, pentru testarea rezultatelor, Garry i-a cerut Glendei să deruleze din nou acest film mental al șocului electric și al îndoctrinării: „Ești prea distrusă pentru a te mai putea vindeca vreodată!”. De data aceasta a provocat-o să creeze un film mental viu și detaliat, chiar exagerând imaginile, sunetele, sau sentimentele, pentru a încerca efectiv să o tulbure. Instrucțiunile era clare: dacă simțea că devenine prea agitată trebuia să se oprească imediat și să execute o Secvență de Bază EFT. Deși femeia a raportat un nivel foarte scăzut de anxietate, acesta era totuși de gradul 2, concentrat într-un punct dureros de sub ochi.

Testul final a fost ca Glenda să spună din nou: „Sunt prea distrusă pentru a mă putea vindeca vreodată! Sunt dincolo de orice ajutor!”. Când Garry i-a cerut din nou să evalueze încărcătura emoțională a acestei afirmații pe o scală de la 0 la 10, aceasta a răspuns calm: „Nu, nu este adevărat.”. La sfârșitul Ședinței Glenda se simțea extraordinar de relaxată și și-a exprimat recunoștința. În ciuda complexității procedurii, toate acestea au durat doar aproximativ 45 de minute.

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu Fătulescu – Practicant Theta Healing, Radiestezie, Inforenergetică, EFT, Șamanism, Maestru Reiki, Facilitator Star Magic

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s