Modulul 4. Minimizarea Ego-ului

Au fost scrise multe lucruri despre natura Ego-ului și efectele negative ale acestuia asupra conștiinței noastre și a lumii din jurul nostru. Este important ca în timpul acestui proces să nu nutrim resentimente la adresa ego-ului și să nu îl urâm. Acest proces are doar rolul de a înțelege și îmblânzi ego-ul, astfel încât el să lucreze în favoarea noastră în loc să ne controleze.

Minimizarea Ego-ului

Minimizarea rolului ego-ului este o parte vitală a procesului nostru de curățare. Problemele din lumea în care trăim sunt generate de faptul că Ego-ul controlează 95% din procesele care se produc în mintea și în conștiința noastră în timpul unei zile. Asta nu înseamnă că ego-ul este rău, dar asta ne împiedică de a merge înainte pe drumul evoluției noastre astfel că a venit timpul să diminuăm activitatea și rolul ego-ului și să îl punem la locul său natural, astfel încât să căpătăm accesul la aspectele mai profunde ale minții noastre.

Funcția pentru care a fost proiectat ego-ul este similară cu aceea unui Asistent Manager sau a unui sistem de navigare GPS. Imaginează-ți că într-o zi GPS-ul din mașina ta începe să îți vorbească și îți spune lucruri frumoase despre tine, apoi treptat ajunge să îți vorbească tot timpul, amintindu-ți evenimente din trecut care îți provoacă o reacție emoțională, îți provoacă îngrijorări cu privire la posibile evenimente din viitor, îți reamintește să te implici activ în construirea imaginii tale astfel încât ceilalți oameni să te placă și să te respecte, să îți spună să cumperi lucruri de care nu ai nevoie, să îți vorbească despre lipsuri, frici și neliniști. Atunci când își dă seama că a întrecut măsura cu aceste lucruri GPS-ul îți pune niște muzică, dar alege tot niște cântece care să te poarte în trecut.

Mulți oameni ar returna GPS-ul ca pe un aparat defect. Nu putem însă să ne anulăm ego-ul pentru că el joacă un rol essențial în planul trei al existenței în care se găsește corpul nostru. Ego-ul este conectat la emisfera noastră cerebrală stângă, partea rațională, masculină, a minții noastre, care controlează partea dreaptă a corpului, și ne ajută să navigăm în realitatea fizică fără să ne lovim de obstacole, ne reamintește despre evenimentele importante din Agendă, ne ajută să accesăm amintirile, este activ în conversații, este șarmant în cadrul evenimentelor sociale, etc.

Comparația dintre ego și GPS sau Asistentul de Manager ne este utilă în cadrul procesului de îmblânzire a ego-ului astfel încât acesta să ocupe un procent de 10% din procesele de gândire care se petrec în mintea noastră, așa cum a fost proiectat initial, în loc de procentul de 95% care este valabil pentru majoritatea oamenilor din societatea contemporană.

Am făcut suficientă teorie, acum este timpul să ne ocupăm de procesul propriu-zis.

Conectați-vă cu Sinele Superior, cu Conștiința Galaxiei, cu Focarul Energetic al Galaxiei, iar apoi cu Fluxul Cosmic și cu Programul de Recuperare a Energiei.

Focusați-vă asupra momentului prezent și permiteți-vă să simțiți Fluxul de Energie Cosmică circulând prin voi. Nu îi va lua mult ego-ului pentru a începe procesul de gândire. S-ar putea să vă amintească ceva din trecut, să judece pe cineva, să vă îngrijoreze cu privire la viitor, sau să preocupe cu modalitatea de a îmbunătăți modul în care vă privesc ceilalți.

Imediat ce observați aceste procese spuneți-I ego-ului vostru: “Îți mulțumesc pentru că îmi aduci la cunoștință aceste aspect. Acum te setez să iei o pauză și să păstrezi liniștea.”. Apoi reîndreptați-vă atenția asupra Fluxului Cosmic și a momentului prezent.

Imaginați-vă că vă minimizați ego-ul ca pe un program de pe computerul vostru. După minimizare el se duce în partea stângă jos a ecranului mental și rămâne doar imaginea fluxului de energie cosmică care circulă prin voi.

Acest proces ne va face să realizăm că noi suntem mult mai mult decât am fost învățați să credem că suntem, ne va da o perspectivă mai largă asupra vieții, și ne va face să ne detașăm de poveștile noastre în care jucăm roluri de victime sau de învinși.

Notă: Adaptare după Cameron Day

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Contribuția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu Fătulescu – Practicant Theta Healing, Radiestezie, Inforenergetică, EFT, Șamanism, Maestru Reiki, Facilitator Star Magic

 

Reclame