Theta Healing

Unde cerebrale și chakre

Terapia Theta Healing este un proces de meditaţie specific ce declanșează vindecare fizică, mentală,  emoțională şi spirituală prin rugăciune personalizată îndreptată către Creator. Acestea sunt primele ramuri ale arborelui vindecării prin unde cerebrale Theta, pentru elevare şi restabilirea legăturii cu Sursa.

chakre

Ce este Starea Theta?

Există 5 frecvenţe diferite ale undelor cerebrale:

 • Undele BetaFrecvența: 14-30 Hz
  Starea: Aceste unde sunt corespunzătoare stării de veghe. În această stare creierul se focalizează preponderent asupra lumii exterioare, sau rezolvă probleme concrete, specifice.
 • Undele Alfa.Frecvența: 7-14 Hz
  Starea: Aceste unde sunt prezente adesea când creierul este alert, dar nefocalizat, şi majoritatea oamenilor pot genera unde alfa atunci când au ochii închişi, chiar dacă şi numai pentru o secundă sau două. Frecvent, undele alfa sunt asociate cu starea de relaxare, de calm şi de meditație.
 • Undele Theta.Frecvența: 4-7 Hz.
  Starea: Oricine poate genera acest gen de unde, cel puţin de două ori pe zi: în acele momente pasagere când trecem de la starea de veghe la somn şi când trecem de la somn înapoi la starea de veghe. Starea Theta este însoţită de imagini neaşteptate, imprevizibile, asemănătoare viselor, dar foarte vii (cunoscute sub numele de imagini hipnagogice). Adesea, aceste imagini surprinzător de reale sunt însoţite de amintiri intense, în special amintiri din copilărie. Undele theta oferă acces la subconştient, la reverie, la vizualizarea benefică, revelaţii neaşteptate, inspiraţie creatoare. Este o stare misterioasă, derutantă, cu un potenţial creator înalt şi chiar iluminatoare, dar experimentatorii au întâmpinat dificultăţi când au vrut să o studieze, pentru că este foarte greu de menţinut, oamenii având tendinţa de a adormi imediat ce încep să genereze cantităţi mari de unde theta.
 • Undele DeltaFrecvenţa:  0,5-4 Hz (extrem de scăzută)
  Starea: Undele delta sunt produse în timpul somnului profund fără vise. Prezenţa lor este cel mai adesea asociată cu procesul complet şi amplu al regenerării fizice şi al refacerii ori menţinerii sănătăţii.
 • Undele GammaFrecvența: 30-100Hz
  Starea: Marchează probabil legăturile grupurilor neuronale în vederea comunicării dintre diferitele părți ale creierului. Sunt asociate cu prelucrarea stimulilor ce conțin un anumit sens, cu anumite procese cognitive și realizarea unor funcții motorii.

Aceste unde se află într-o permanentă alternare. Creierul produce constant unde pe toate cele 5 frecvenţe. Tot ceea ce facem, simțim, gândim sau spunem este reglat de frecvenţa undelor cerebrale și stimulează secreţia de endorfine.

Cercetătorii au descoperit că anumite frecvenţe ale creierului, mai ales cele Alpha şi Theta, pot ajuta la:

 1. Reducerea stresului şi ameliorarea substanţială şi de durată a simptomelor în rândul persoanelor ce suferă de anxietate sau depresie.
 2. Facilitarea relaxării fizice profunde şi obținerea clarităţii mentale.
 3. Îmbunătățirea capacităților de comunicare şi a IQ-ului.
 4. Echilibrarea celor două emisfere cerebrale.

Starea de activitate cerebrală Theta se obţine atunci când ne conectăm la Creator prin chakra coroanei şi cerem subconştientului să creeze, împreună cu Creatorul, anumite scopuri specifice, cum ar fi citirile şi vindecările.

Deşi toate chakrele, toţi centrii energetici sunt folosiţi în citiri, cea mai relevantă pentru Theta Healing este chakra coroanei, ea fiind „poarta” către Adevărul Creatorului.

Cei mai mulţi dintre noi ştiu câte ceva despre cum funcţionează corpurile noastre fizice şi poate că suntem chiar conştienţi de cum ne pot afecta gândurile şi emoţiile – şi viceversa. Totuşi, pentru a primi acces la nivelurile superioare de percepţie, care ne vor permite să ne visăm lumea în mod diferit, trebuie să ştim mai mult despre anatomia sufletului şi a spiritului. Avem nevoie să înţelegem cum emoţiile, credinţele şi lentilele colorate prin care percepem realitatea sunt conţinute în Câmpul de Energie Luminoasă (CEL), aura de energie şi lumină, care îl înconjoară pe fiecare dintre noi.

CEL-ul este structura vieţilor noastre şi el conţine cronicile durerilor şi suferinţei noastre şi căile spre vindecare. I-am învăţat pe studenţii noştri de la Şcoala de vindecare a Corpului de Lumină,
cum să citească poveştile schiţate în CEL-ul unui client şi cum să descifreze bolile emoţionale şi fizice care îl afectează. Imaginaţi-vă că sunteţi înconjuraţi de un glob de lumină, care se extinde cam până la lărgimea braţelor voastre întinse – şi în pământ, cam treizeci de centimetri. Curenţi de energie circulă continuu prin CEL, întrucât el conţine meridianele de acupunctura şi chakrele (pe care o să le explic imediat). Prin mijlocul acestei sfere pulsatile, trece o gaură foarte îngustă, tubulară, mai mică decât mărimea unei molecule, care face ca acest Câmp de Energie Luminoasă să fie ca o
mărgea mare, ovală (sau, cum este numit în geometria sacră, un toroid).
Când murim, CEL-ul trece prin acest tunel îngust, înapoi spre lumea spiritului, ca un covrig care ar trece prin propria sa gaură – acesta este coridorul întunecat prin care au trecut oamenii care
relatează că au avut experienţe în preajma morţii, în timp ce călătoreau înapoi spre casă. Putem învăţa să accesăm nivelurile superioare de percepţie, lucrând cu CEL-ul şi structurile lui: chakrele şi punctul de asamblare.
Cele 9 chakre
Noi toţi avem nouă chakre, sau centre de energie, aliniate de-a lungul coloanei vertebrale. Tradiţiile orientale recunosc şapte chakre, Laika recunosc şi o a opta, care este ca un soare strălucitor, localizat deasupra capului, în afara corpului fizic, dar în interiorul CEL-ului. (în vest, noi numim această a opta chakră „sufletul”). A noua chakră este cu mult deasupra, există în afara timpului, în centrul cosmosului şi ne conectează la tot ce înseamnă viaţă. A noua chakră este Spiritul.
Fiecare chakră este un vortex de Lumină care se mişcă şi se extinde cu câţiva centimetri în afara corpului, învârtindu-se în direcţia acelor de ceasornic, iar vârful vortexului se leagă de coloana vertebrală şi de glandele endocrine. Chakrele ne informează direct fiziologia sistemului nervos, descărcând informaţie din CEL, în sistemul nervos central. Pentru că sunt conectate şi la glandele noastre, ele afectează nivelurile tuturor hormonilor, influenţându-ne stările de spirit, greutatea, chimia sângelui şi sistemul imunitar.
Chakrele sunt porţi prin care creierul şi sistemul nervos pot in-teracţiona cu cele patru niveluri ale Creaţiei manifeste. Prin prima chakră vă activaţi la nivelul şarpelui – energiile fizice şi biologice dense. A doua chakră vă permite să vă activaţi la nivelul jaguarului – emoţii ca mânia şi frica, precum şi sentimentele mai rafinate, de dragoste şi compasiune. A şasea chakră vă permite să vă activaţi la nivelul păsării colibri – energiile Divine găsite în locurile sacre sau accesate prin meditaţie, rugăciune şi experienţe mistice. A noua chakră vă permite să vă activaţi la nivelul vulturului – sursa de nedefinit a întregii Creaţii, unde puteţi visa lumea întru fiinţare.
Să aruncăm o privire scurtă asupra fiecărui centru de energie.
Prima chakră
Se află la baza coloanei vertebrale, lângă coccis şi ne leagă de Mama Pământ. Acolo sunt localizate energetic instinctele noastre primitive şi este asociată cu starea de percepţie a şarpelui, (în multe tradiţii orientale, se spune că energia şarpelui, kundalini, se află în această chakră). Când ne curăţăm primul centru energetic, ne eliberăm de frica de lipsuri şi devenim mai deschişi la abundenţa care ne înconjoară.
A doua chakră
Este localizată la patru degete sub buric şi este sediul pasiunilor noastre. Aici trăiesc energetic toate sentimentele şi emoţiile. Stima noastră de sine şi simţul a cât suntem de iubiţi sau de neiubiţi sunt localizate şi ele aici. Mânia ne blochează această chakră, ca şi frica de a fi în pericol – fizic sau emoţional. Când o curăţăm, ne deschidem către creativitate şi intimitate pe planul romantic. Această chakră este asociată cu starea de percepţie a jaguarului şi este conectată la glandele suprarenale, cât şi la reacţiile de luptă-sau-fugi.
A treia chakră
Se află în dreptul plexului solar şi este asociată cu nivelul energiei fizice a corpului. Curăţarea ei ne permite să avem succes în lume, să avem relaţii bune cu alţii şi să ne fie limpede cine suntem şi cum vrem să ne exprimăm pe noi înşine.
A patra chakră
Este în centrul pieptului şi este asociată cu inima. Aici experimentăm iubirea pentru toţi oamenii şi toate creaturile, pentru stânci şi cascade, pentru deserturi şi oceane. Chakră inimii este punctul central în sistemul nostru de energie fizică, pentru că sunt trei chakre deasupra ei şi trei dedesubt. Când curăţăm această zonă, eliminăm egocentrismul şi ne deschidem înspre capacitatea noastră maximă de a da iubire.
Chakra a cincea
Se găseşte în zona gâtului şi este centrul nostru extrasenzorial. Când această zonă este blocată, rămânem blocaţi în cadrul propriului nostru grup sau trib şi al propriilor noastre opinii. Când o curăţăm, recunoaştem conexiunea noastră cu alţii, comunicăm mai bine şi suntem deschişi spre dobândirea cunoaşterii şi îi ascultăm pe oameni, chiar şi atunci când poate nu suntem de acord cu ei.
A şasea chakră(sau „al treilea ochi”)
Este localizată în mijlocul frunţii. De aici experimentăm relaţia noastră cu orice şi oricine, împreună cu conştienta faptului că suntem fiinţe eterne. Acesta este centrul unde Divinul trăieşte în noi şi este asociat cu starea de percepţie a păsării colibri. Când această chakră este blocată, putem deveni aroganţi pe plan spiritual, ştiind destule lucruri despre sacru, dar neprăcticându-le.
A şaptea chakră
Este localizată chiar în vârful capului şi reprezintă poarta noastră spre rai, conectându-ne la stele. Curăţarea acestui centru energetic ne permite să experimentăm timpul ca neliniar şi să ne eliberăm de legile cauzei şi efectului. Când a şaptea chakră este blocată, credem în mod greşit că am atins Iluminarea, fără să înţelegem că mai avem de mers până să atingem acea stare lipsită de ego.
A opta chakră
Se află la câţiva centimetri deasupra capetelor noastre; este locul unde experimentăm unimea cu întreaga Creaţie şi cu Creatorul ei. Când acest centru energetic este blocat, suntem prinşi între spirit şi materie, trăim numai parţial în corpurile noastre şi ne simţim despărţiţi şi separaţi de tot. Această chakră corespunde sufletului, iar în ea sunt imprimate urmele traumelor pe care le ducem cu noi dintr-o viaţă într-alta şi care ne-au ajutat să ne alegem părinţii prin care ne-am născut. Aceste imprimări ne fac să trăim, să învăţăm, să îmbătrânim şi să murim în anumite moduri ce sunt oglindite de imprimările existente în CEL-ul nostru.
A noua chakră
Aceasta există în afara timpului şi spaţiului şi este întotdeauna cristalină şi pură – reprezintă locul în care putem experimenta întinderea magnifică a Creaţiei. Aici este locul în care trăim în Dumnezeu. Pentru a ajunge la această zonă, urcăm coarda argintie de Lumină care se ridică din a opta chakră. Ea se găseşte în inima universului şi este Spiritul. Există o singură a noua chakră, căci nu suntem decât Unul în Spirit. Această chakră este asociată cu starea de percepţie a vulturului.

Pentru a urma practicile celor patru introspecţii, este important să curăţăm mai întâi energia negativă, sau „noroiul parapsihic” ce ne blochează chakrele, astfel încât să nu ne mai proiectăm în lume Şinele noastre rănite şi să le confundăm cu realitatea. Asta e important pentru toate chakrele – dar mai ales pentru prima, unde este localizată percepţia şarpelui; a doua, unde trăieşte nivelul jaguarului; şi a şasea, al treilea ochi spiritual, unde se află nivelul păsării colibri.

Curăţarea centrilor energetici le va permite să transmită informaţii noi în corpul şi în sistemul nostru nervos. Şi, pe măsură ce le curăţăm pe primele şapte, a opta se va autocurăţa treptat,
ştergând urmele karmei, a traumelor şi bolilor care vă propulsează, fără să vă daţi seama, de la o viaţă la alta. (A noua chakră nu poate deveni niciodată blocată, pentru că este Spiritul însuşi). Curăţarea chakrelor este ca şi cum v-aţi curăţa lentilele percepţiei, cele care vă permit să vedeţi şi să interacţionaţi cu cele patru niveluri ale Creaţiei. Când chakrele sunt blocate, rămâneţi
prizonieri în fizic şi în mental, cele mai grosiere tărâmuri ale experienţei.
Dacă doriți să aflați mai multe despre Sistemul Theta Healing – click aici.
Bibliografie
 • Vianna Stibal – Adevăr Divin
 • Alberto Villoldo – Cele Patru Introspecții
 • Venus.org.ro

Pentru programări puteți suna la numărul de telefon 0724 511 176 sau trimite un e-mail pe adresa: radufatulescu@yahoo.ro.

Investiția este sub formă de donație la latitudinea clientului, pentru terapiile desfășurate la cabinet.

Radu Fătulescu – Maestru Reiki și Terapeut Psihologie Energetică, Șamanism, Theta Healing și Radiestezie

Reclame